Українцям в Польщі готові платити до 70 тис. грн

В останні роки з України стало виїжджати все більше громадян в пошуках гіднішої заробітної плати. Навіть на початку карантину, коли в багатьох країнах діяли суворі обмеження попит на працівників з України не падав, хоча виїхало менше заробітчан. Польща вирішила заманювати все більше українців працювати, підвищивши заробітну плату до 70 тис. грн на місяць. Такий висновок можна зробити з вакансій на сайті Work.ua.

Заробітчани. Фото: скріншот YouTube-відео
Заробітчани. Фото: скріншот YouTube-відео

Оскільки ситуація із захворюваністю в деяких країнах після початку кампанії по вакцинації покращилася, їм стали потрібні більше співробітників.

Судячи за даними на сайті з пошуку роботи, за кілька останніх місяців кількість вакансій з Польщі для потенційних співробітників з України зросло на третину.

У списку найбільш високооплачуваних вакансій вказані будівельники та водії. Їм пропонують заробітну плату до 70 тис. грн.

Наприклад, водій з правами категорії РЄ може розраховувати на заробітну плату приблизно в 67 тис. Грн. Від претендента потрібно мати водійські права категорії C + E, а також ще й карту водії.
Що стосується будівельників, то особливий попит спостерігається на укладальників плитки, спеціалістів з фасадочних робіт, шпаклювальників, малярів і майстрів по роботі з гіпсокартоном. Українці, які мають досвід роботи за такими професіями можуть заробити на місяць починаючи від 50 тис. до 70 тис. грн.

Але в Польщі вирішили переманювати працівників з України не тільки високими зарплатами. Заробітчанам вирішили спростити умови працевлаштування, щоб швидко покрити в країні брак робочих.

Тим, хто збирається поїхати працювати до Польщі, потрібно знати, що іноземцям скоротили час на видачу дозволу на роботу, а також прибрали деякі формальності з документами. Тепер отримання дозволу на роботу в Польщі буде повністю оцифровано.

Заступник Міністра праці Польщі Івона Михалек зазначила, що польські роботодавці задоволені тим, як працівники з України та Білорусі ставляться до роботи та виконують свої обов'язки.

Зараз Польща знаходиться в першій п'ятірці з країн, куди найчастіше їдуть на заробітки українці. Тим, кому вдасться підтвердити свою професійну кваліфікацію в Польщі, готові платити й більші суми.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що не тільки Польща, а й інші європейські країни готові прийняти на роботу українців, де ще попит на наших громадян.

Також ми писали, що влада Польщі хочуть змусити всіх українців, що там працюють, платити податки.

Нагадаємо, що до 15 червня поточного року українцям, які працюють незаконно в Росії, потрібно повернутися додому або їх чекає депортація.