Укргідрометцентр показав, якою буде погода в перші літні дні

Перший літній місяць почнеться в багатьох регіонів з дощів і прохолодної температури повітря. Частину України накриють грози, а над рештою території будуть перебувати прохолодні повітряні маси. Свій прогноз погоди показав на картах Укргідрометцентр.

Грозові хмари. Фото: скріншот Youtube
Грозові хмари. Фото: скріншот Youtube

1 червня на території України похолодає, темпера в жодному регіоні не підніметься вище +20 градусів тепла. Грози прогнозують в Черкаській області. Тут температура повітря вночі опуститься до +5 +7 градусів, а вдень буде знаходиться на рівні + 14 + 16 градусів тепла. Вітер у північно-східному напрямку, зі швидкістю 7-12 метрів в секунду. Дощ обіцяють і вночі і вдень.

Така ж картина буде спостерігатися на Полтавщині, в Кропивницькому, Дніпрі, Харкові, Донецьку і Луганську, з єдиною різницею, що вночі температура не опуститься нижче 10 градусів тепла в східному регіоні.

Південні області - Запорізька, Миколаївська, Херсонська Одеська, також опиняться під дією дожів та гроз. Знизиться температура повітря, сильні грозові дощі та рясні опади, +10 +12, а вдень +14 +18 градусів тепла. Вітер східний, з поривами до 12 метрів в секунду.

Погода на 1 червня. Фото: скріншот Укргідрометцентр

На решті території країни температура повітря буде знаходиться в тих же межах, вночі градусники опустяться на + 4 + 6 градусів, вдень не прогріються і до +16. У деяких західних регіонах температура повітря +14 вдень. Хмарність та поривистий вітер. У центральних і північних областях до 12 метрів в секунду, а в західних трохи спокійніше, 5 метрів в секунду.

У наступні дні температура повітря буде підвищуватися на 1-2 градуси, а грозові дощі чергуватимуться з сонячною погодою.

2,3 і 4 червня, за даними синоптиків, грози прогримлять всюди, крім західних областей.

Прогноз погоди на 2 червня. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Прогноз погоди на 3 червня. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Прогноз погоди на 4 червня. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Очікується, що літня спека прийде тільки через два тижні.

Як писав портал Стіна, Наталка Діденко не порадувала українців своїм прогнозом, куртки ще будуть актуальними.

Раніше Стіна інформувала, що синоптики розповіли, якою буде погода в останній день весни.

Ми писали, що народний синоптик розповів, яким буде літо 2021 року, коли чекати дощів, а коли спеки.