Погода в Україні в останній день весни порадує, але в деяких областях проллється дощ

Похмура погода, яка панує в останні дні травня продовжиться до понеділка, 31 травня, синоптики обіцяють хмарну погоду з короткочасними проясненнями на всій території України, а в деяких регіонах пройдуть дощі з грозами. Про це інформує Укргідрометцентр на своєму порталі.

Грозове небо. Фото: скріншот Youtube
Грозове небо. Фото: скріншот Youtube

Синоптики передають, що 31 травня на території всієї країни буде хмарно, а час від часу - накрапатиме дощ. А ось на частині західної території країни, і весь Південь в понеділок охоплять рясні дощі. На Заході дощі пройдуть в Ужгороді, Івано-Франківську, Чернівцях, Львові та Тернополі. На Півдні - в Одесі, Херсоні, Миколаєві та Запоріжжі.

Температура повітря в цих регіонах, в західній частині країни буде вночі від +6 до +10 градусів тепла, вдень від +15 до +17 градусів.

Жителям південних регіонів вдасться погрітися, там температура буде трохи вище: вночі повітря знизиться до + 12 + 14 градусів тепла, а вдень буде +20. Однак сильні дощі та поривчастий вітер до 12 метрів в секунду, який буде рухати повітряні маси в північному і північносхідному напрямку буде створювати дуже неприємні, далекі від комфортних, відчуття.

На решті території країни дощів не передбачається, але сонце не буде частим гостем на небосхилі України у цей день.

У північній частині - Суми, Чернігів, Київ, - температура повітря буде вночі +8 +12 градусів, а вдень підвищиться до максимально +17 градусів тепла. При чому низькі хмари будуть створювати гнітючі відчуття та впливати на метеочутливих людей.

Погодна карта. Фото: скріншот Укргідрометцентр

У східній Україні, Донецьку, Луганську, Харкові, температура вночі буде перебувати в регіоні + 11 + 14 градусів тепла, а вдень + 21 + 24 градуси.

У центральній частині країни істотних опадів не буде, але час від часу, дощ все ж буде накрапати. Температура теж тримається в межах + 7 + 12 вночі, і +15 +20 вдень. Вітер північно-східний поривчастий, зі швидкістю 7-12 метрів в секунду.

У східних регіонах 31 травня оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Пожежна небезпека. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Як писав портал Стіна, народний синоптик спрогнозував, який погода буде цього літа, аномальна спека і зливи з бурями та грозами.

Раніше Стіна інформувала, що експерти підрахували у скільки виллється українцям відпочинок на Чорному та Азовському морі.

Нагадаємо, в неділю 30 травня в Україні пройшли дощі і грози, температура повітря знизилася.