Аналітики поділилися приблизними цифрами

Нещодавно киян ошелешили новиною про підвищення проїзду в метро. Це вже не просто чутки, а підготовка містян до того, що вартість квитка все ж таки зросте, просто це питання часу. "Київский метрополітен" на офіційній Facebook-сторінці розмісти відповідну заяву до мера столиці Віталія Кличко. На скільки та коли підвищать тариф, поки невідомо, але з'явилися приблизні підрахунки.

Метро в Києві. Фото: скріншот YouTube-відео
Метро в Києві. Фото: скріншот YouTube-відео

Поки йдуть перемовини та ще немає остаточно рішення, аналітики поділилися своїми висновками.

Скоріш за все, вартість проїзду змінять вже цим літом, через один чи декілька місяців. В "Київському метрополітені" попередньо сповістили, що новий тариф буде у межах 12-15 грн за один квиток.

Однак, урбаніст Олександр Гречко, що проводить аналіз транспорту в столиці України вважає, що ця сума завищена, а реальна вартість квитка має складати 10 грн. під час дії карантину. До слова, раніше керівництво "Київського метрополітену" взагалі називало суму у 20 грн.

На його думку, так робиться для того, щоб все ж таки встановити тариф у 12-15 грн, та на фоні попередньої суми, щоб він виглядав більш прийнятним.

До того ж після подорожчання якості послуг пасажирам не слід очікувати, що означає - користувачі метро будуть обурені новими цінами.

Також якщо стане дорожчим комунальний транспорт, слід очікувати й здорожчання білетів у приватних маршрутках. До слова, нещодавно вартість проїзду в них й так підняли з 8 до 10 грн. А один білет в електричці взагалі буде коштувати 79 грн.

Якщо такі ціни в найближчі місяці все ж таки стануть реальними, тоді більшості киян, що користувалися метро, треба буде пересідати на тролейбуси та трамваї. В них, як і раніше проїзд складає 8 грн. Ще один спосіб заощадити, придбати проїзний квиток на місяць.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у Кабміні зробили важливу заяву щодо пільгового проїзду в транспорті.

Також ми писали, що експерти спрогнозували, що буде з цінами на продукти та послуги та з тарифами до кінця цього року.

Нагадуємо, що на українських дорогах незабаром будуть встановлювати нові види так званих "лежачих" поліцейських. Назване місто, де їх почнуть встановлювати.