Президент України висловився щодо майбутнього країни з НАТО та ЄС

Вже скоро очікується візит президента Грузії Саломе Зурабішвілі відвідає Україну в рамках офіційного візиту. Крім того, вона зустрінеться з президентом Володимиром Зелінським. Тепер стало відомо, що перед зустріччю лідери обох країн провели телефону розмову, в якій йшлося і про ЄС та НАТО. Згодом на своїй сторінці в соціальній мережі Володимир Зеленський опублікував новий пост з цього приводу.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Так, в своїй публікації гарант написав про те, що він повністю згоден з думкою Саломе Зурабішвілі з приводу того, що вже настав час для конкретних пропозицій для України та Грузії. Мова йде якраз про отримання Плану дій для отримання членства в НАТО, а також Плану до вступу в Європейський Союз. Сьогодні, вважає голова нашої держави, важлива консолідація зусиль в цьому питанні. Грузія та Україна мають історичне взаєморозуміння – таку думку висловив не лише Зеленський, але й президент Зурабішвіли під час їхньої телефонної розмови.

В свою чергу, Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в соціальній мережі написала про те, що Україна та Грузія – історичні друзі. Крім того, вона зазначила, що занепокоєна ситуацією в Україні та навколо неї (щодо агресії з боку РФ). Що стосується вступу до НАТО та ЄС, то наші країни повинні працювати разом. Ці питання будуть обговорювати й під час майбутнього візиту Зурабішвілі в Україну.

Крім того, варто додати, що стало відомо й про нові санкції Російській Федерації від Сполучених Штатів. В адміністрації президента зазначили, що Джо Байден підписав такий документ для того, щоб «відреагувати на шкідливу зовнішню діяльність Росії і стримати її в повному обсязі». Таким чином, фінансовим установам США заборонено купувати облігації, випущені після 14 червня поточного року Центральним банком Росії, Фондом національного добробуту РФ або Мінфіном РФ. Більше того, фінустанови США тепер не матимуть права надавати їм позики в будь-якій валюті.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що представники Кабінету Міністрів підтримали ініціативу щодо стипендій учасникам ЗНО. Стало відомо, які випускники шкіл будуть мати право на грошову винагороду від держави.

Також повідомлялося, що в Україні хочуть збільшити виплати на дітей. Стало відомо, на скільки збільшиться допомога молодим батькам.

Крім того, представники влади хочуть повернути обов’язкову технічну перевірку для транспорту. Основна мета – зменшити кількість ДТП. При цьому експерти вважають, що таке нововведення в цьому не допоможе.