Президент подав законопроєкт ««Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва»

Варто зазначити, що цей законопроєкт був названий невідкладним. Тобто, депутати повинні розглянути його в першу чергу. Така інформація з’явилася на офіційному порталі Офісу президента України. Сам гарант вже прокоментував своє рішення.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Варто додати, що, як повідомляли ЗМІ, консультації з цього приводу почалися ще наприкінці 2020 року. Тепер гарант все ж таки вирішив подати такий законопроєкт. За думкою голови держави, в дійсно демократичному суспільстві повинна бути довіра до суду, однак якщо її немає, то в цей момент закінчується і демократія.

За словами Зеленського, в ОАСК було достатньо часу, але в результаті всі побачили тільки скандали з «плівками», а також корупцію й «набиті сейфи». Володимир Зеленський додав, що довіра до цієї установи вже точно втрачена. Крім того, він зазначив, що це той самий суд, тільки одним рішенням якого можна поставити хрест на будь-якій реформі в нашій країні.

Більше того, Володимир Зеленський також зазначив, що таку ліквідацію Окружного суду Києва можна також вважати сигналом. Стосується це, підкреслив Зеленський, інших установ, які вирішили зрадити закону, повазі та довірі. Таким чином, вже найближчим часом ініціативу президента повинні винести на розгляд у парламенті.

Варто зазначити, що ще в 2020 році стало відомо про скандал з керівництвом Окружного адміністративного суду столиці. Тоді голові суду Павлу Вовку оголосили про підозру представники Національного антикорупційного бюро, а згодом – з’явилися плівки з розмовами з матеріалів справи. Вже листопаді 2020 року НАБУ оголосило Вовка в розшук.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що президент Володимир Зеленский записав нове звернення до народу. В своїй промові він також згадав чиновників, які буквально розпродували державне майно.

Також повідомлялося, що голова держави повідомив про те, що Україна досягла домовленостей про нову вакцину від коронавіруса. Стало відомо, яка саме вакцина та коли вона з’явиться в Україні.

Крім того, в мережі з’явилися данні про оновлену декларацію президента та першої леді. Стало відомо, скільки родина гаранта змогла заробити за минулий рік.