Перша леді України презентувала оновлене шкільне меню

Поки президент України Володимир Зеленський вирішує важливі політичні та соціальні питання, його дружина Олена вирішила зайнятися здоров'ям школярів. Перша леді України заявила, що діти не хочуть їсти в школах, бо там несмачно готують. Тому, вона зайнялася реформою шкільного харчування і 24 травня пройшла презентація оновленого меню в шкільних їдальнях. Деталями Олена Зеленська поділилася в Instagram.

Харчування дітей. Фото: скріншот YouTube-відео
Харчування дітей. Фото: скріншот YouTube-відео

Вона почала зі слів, що нарешті новому меню у шкільних їдальнях бути. Хоча навчальний рік у більшості шкіл вже добігає кінця, це важлива подія для учнів.

На собі зміни вони вже зможуть відчути з 1 вересня, коли в Україні розпочнеться новий навчальний рік.

А поки що 24 травня за участі Олени Зеленської, міністра охорони здоров'я Віктора Ляшко, Міносвіти, ДПСС, Мінекономіки відбулася презентація напрацювань стосовно реформи шкільного харчування. Її створював шеф-кухар Євген Клопотенко зі своєю командою.

На зустрічі було представлено нове меню для школярів, внаслідок якого раціон учнів протягом навчального року стане більш збалансованим, корисним, а головне - різноманітним.

Вказано, що нове меню складається с 160 різноманітних страв. Залежно від кратності харчування учнів, ці рецепти будуть використовуватися окремими закладами освіти.

В меню зібрані як страви української, традиційної кухні, так і інших народів світу. Враховувалися й такі особливості, як непереносність глютену, тому є безглютенові страви. Також збільшено у раціоні дітей кількість фруктів та м'яса.

При розробці меню враховувалися норми, що рекомендує Міністерство охорони України та вимоги Всесвітньої організації здоров'я.

Повідомляється, що діти мали змогу спробувати нові страви з меню і їм сподобалася їжа. Перша леді України підкреслила, що в Україні можливо покращити рівень харчування в українських школах, якраз над цим працює команда професіоналів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у деяких містах продовжили навчальний рік, список.

Також ми писали, що в Києві біля шкіл та лікарень хочуть ввести нові правила для водіїв, важливі зміни.

Нагадуємо, що Олена Зеленська розповіла про плани на навчання після школи доньки Олександри.