Стало відомо, що набрали чинності зміни в ПФУ стосовно визначення середнього доходу

Мова йде про постанову Пенсійного фонду «Про затвердження Змін до Порядку визначення показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні» від 18 лютого. Варто зазначити, що мається на увазі рівень того середнього доходу, з якого громадянин сплачує Єдиний соціальний внесок. Така інформація з’явилася на сторінці газети «Пенсійний кур’єр».

Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін

Згідно з текстом постанови, з Порядку визначення показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні виключать пункт про осіб, які самостійно забезпечують себе роботою. Також це стосується тих, хто сплачує Єдиний соціальний внесок добровільно (тобто, не через місце працевлаштування, а саме за власним бажанням).

Формулювання про фізичних-осіб підприємців доповнять також пунктом про громадян, які проводять незалежну професійну діяльність. Також це стосується членів фермерського господарства, однак лише в тому випадку, якщо громадянин не підлягає страхуванню на підставі інших пунктів законодавства. Також в цей пункт додадуть громадян, які сплачують Єдиний соціальний внесок за власним бажанням.

Варто зазначити, що визначення показника середньої заробітної плати важливий хоча б тому, що він впливає на розмір майбутньої пенсії громадянина. Справа в тому, що за період офіційного працевлаштування в громадянина рахують не лише страховий стаж, а й середній розмір доходу. Саме середня заробітна плата може сильно вплинути на розмір пенсійної виплати.

Доречі, вже з квітня проводять перерахунок виплат для працюючих пенсіонерів. В ПФУ вже пояснювали, що при проведені процедури будуть враховувати і розмір середньої заробітної плати громадян, а також новонабутий страховий стаж.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, куди треба звертатися у випадку різних ситуацій стосовно субсидій та інших соціальних виплат.

Також повідомлялося, що в Україні хочуть збільшити страхові виплати постраждалим в результаті ДТП. Стало відомо, про які кошти йде мова.

Крім того, повідомлялося, що українці стали більше витрачати на ритуальні послуги. В мережі з’явилася оновлена статистика.