Стали відомі результати сертифікації українських педагогів

Така інформація з’явилася на порталі Osvita.UA. Зазначається, що тест на визначення рівня фахових знань та умінь складали вчителі, які працюють з початковими класами. В результаті, за даними Державної служби якості освіти, 27 відсотків педагогів не змогли пройти такий тест.

Школа. Фото: YouTube, скрін
Школа. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що це не значить, що ці вчителі не дали жодної правильної відповіді. Скоріше, не набрали «поріг». Як і в ЗНО для абітурієнтів тут визначили межу – пройшов тест той учасник, який зміг дати 60 правильних відповідей. Відомо, що всього запитань в такому тесті для освітніх працівників було 100. Тобто відповісти треба було правильно мінімум на більше половини запитань.

Зазначається, що в такому тесті у працівників освітніх закладів перевіряли:

  • Теоретичні знання з освітньої галузі;
  • Володіння методиками навчання;
  • Здатність планувати та організовувати навчальний процес, а також багато іншого.

Варто зазначити, що сертифікацію вчителів проводили і минулого року. Тоді в Міністерстві освіти та науки зазначали, що такі тести – це можливість для педагогів підтвердити свій професіоналізм. До того ж працівників освітніх заходів ще й мотивували – тим, хто успішно складе такий тест, можуть дати надбавку в розмірі 20 відсотків від зарплатні.

Ті вчителі, які пройшли тестування, зможуть прийняти участь в другому етапі. Інформація з’явиться в їхніх особистих кабінетах учасників сертифікації. В той же час вже опублікували сам тест, який проходили працівники закладів освіти. Тож тепер можна самостійно побачити, яке саме тестування проходили учасники.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що депутати будуть розглядати законопроєкт, який передбачає зміни в ДПА. Стало відомо, які нововведення чекають на школярів.

Також повідомлялося, що в закладах освіти представникам правоохоронних органів запропонували проводити виховні заходи. Зазначається, що такі нововведення повинні сприяти зменшенню дитячої злочинності.

Крім того, українцям пояснили, як можна записатися на вакцинацію від коронавіруса. Пояснюється, що зробити це можна, не виходячи з дому.