Перший вихідний квітня ліпше провести вдома, бо на вулиці буде не найліпша погода

Весна в цьому році як слід попсувала українцям нерви, оскільки майже весь березень замість тепла і сонечка був сповнений дощів і холодів. Нарешті в Україну прийшла хороша погода, але вона тривала недовго, і на територію нашої країни знову повертаються опади і похолодання. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до даних синоптиків, в суботу, 3 квітня середня температура повітря складе від +8 до +13 градусів, на західні та східні області обрушаться опади, а в Карпатах очікується мокрий сніг. Найсильніше повітря прогріється в південних регіонах - в Херсонській і Миколаївській областях, а також Криму - стовпчики термометрів підскочать до позначки в +13 градусів. Трохи холодніше буде в Одеській області, де повітря за вікном прогріється всього до +8 ... +10 градусів.

Жителям західних областей слід готуватися до опадів - дощі очікуються в Рівненській, Львівській і Волинській областях, а також Буковині, на Закарпатті та Прикарпатті. У денний час температура буде коливатися в діапазоні +8 ... +10 градусів. На сході нашої держави також очікується дощова погода, а термометри покажуть позначки від +10 до +12 градусів. Всупереч тому, що опади на Харківщині будуть відсутні, там буде злегка прохолодніше.

У північних і центральних регіонах протягом усього дня погода буде хмарною, проте істотні опади не прогнозуються. Найвищу температуру варто чекати жителям Кіровоградської області, де стовпчики термометрів покажуть позначку в +13 градусів.

Жителів столиці чекає хмарна і прохолодна погода, а температура повітря за вікном буде коливатися від +8 до +10 градусів. Опади протягом для малоймовірні.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.