Стало відомо, як зростуть пенсії влітку

Уже з першого липня в Україні будуть підвищувати прожитковий мінімум. Цей показник впливає на ряд державних виплат, у тому числі - і на пенсії. В результаті у багатьох громадян пенсії будуть підвищені. Така інформація є в документі Бюджету України на 2021 рік.

Пенсії в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсії в Україні. Фото: YouTube, скрін

Варто підкреслити, що в результаті підвищення прожиткового мінімуму мінімальні виплати від ПФУ зростуть на 85 гривень. Проте максимальні виплати завжди були в 10 разів більше. Отже, ті, хто отримує максимальну пенсію, отримають надбавку в розмірі 850 гривень. Відзначимо, що на даний момент максимальна виплата становить 17 690 гривень.

Крім того, не так давно міністр соціальної політики Марина Лазебная також говорила про те, що ті українці, на яких не вплинула березнева індексація, отримають надбавки в розмірі 100 гривень. Саме ця сума була мінімальною при перерахунку. В першу чергу такі надбавки торкнуться тих громадян, які вийшли на заслужений відпочинок не так давно (наприклад, в 2019 або в 2020 році).

Також вже восени, а саме - в жовтні, ті громадяни, яким вже понад 75 років, почнуть отримувати додаткові 400 гривень. Нагадаємо, що ті, хто старше 80 років, вже отримує надбавку в розмірі 500 гривень. Ця надбавка, як вже пояснювали в уряді, не одноразова - тобто, суму додаватимуть щомісяця до основної пенсії.

Що стосується накопичувальної системи, то не так давно прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив про те, що в уряді вже працюють над законопроектом. Таким чином, очікується, що українці зможуть самостійно відкладати кошти на старість, що дозволить підвищити середній розмір пенсійної виплати приблизно до 7 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні змінили порядок отримання субсидій на оплату комунальних послуг. Стало відомо, кому тепер можуть відмовити в державній допомозі.

Також повідомлялося, що депутати зареєстрували законопроект щодо можливостей перерахунку комунальних послуг. Стало відомо, як і в яких випадках українці зможуть повертати свої гроші.

Крім того, депутати зареєстрували законопроект щодо збільшення ліміту на переклади з банківських карт, які не стануть підлягати фінансовому моніторингу. Стало відомо, на скільки зміниться порогова сума.