Глава МОН Сергій Шкарлет розповів, як будуть вчитися школярі в наступному навчальному році

Добігає кінця освітній процес, а в деяких школах він уже завершився, глава освітнього відомства дав велике інтерв'ю, в якому розповів, зокрема, про те, чого чекати школярам і батькам від наступного навчального року. Про це сказано на офіційній сторінці в Facebook Міністерства освіти.

Шкільна дошка. Фото: скріншот Youtube
Шкільна дошка. Фото: скріншот Youtube

В інтерв'ю Сергій Шкарлет пояснив, що аналіз знань школярів показав, що дистанційне навчання не призвело до великих втрат в якості навчання. За словами міністра, падіння рівня знань склало 8%.

За словами глави відомства, якщо порівнювати з грудневими показниками, то весняні покращилися на 10-15%. За словами Сергія Шкарлета, це не критичний показник падіння знань.

Попри те, що міністр підкреслив, - дистанційне навчання не замінить очне, він не виключає того, що школярі в новому навчальному році відправляться знову вчитися вдома.

Міністр підкреслив, що ймовірно в наступному році, при переході на дистанційне навчання, буде менше контрольних і тестових зрізів, щоб знизити стресовий стан учнів.

За словами Шкарлета, ймовірність того, що країна перейде на дистанційне навчання, залежить від того, як закінчиться справа з пандемією. Також Шкарлет підкреслив, що базова стратегія МОН полягає в тому, щоб учні початкових класів продовжували очне навчання, а ось старшокласникам знову "загрожує" навчання вдома.

По термінах, Сергій Шкарлет заявив, що 1 вересня дистанційного навчання не планується. А коли температура повітря почне падати та почнеться опалювальний сезон, тоді ймовірність захворювань підвищиться і швидше за все учні старших класів будуть навчатися дистанційно.

Як писав портал Стіна, випускників шкіл попередили про заборони та обмеження при проведенні випускних.

Раніше Стіна інформувала, що 28 травня пройшла основна сесія ЗНО з математики.

Нагадаємо, що деякі школярі продовжують вчитися до середини червня.