Компанії, що поставляють газ для українців, оновили прайси на червень

У травні газові компанії запропонували українцям річні тарифи на газ, які будуть діяти до 30 квітня 2022 року, згідно з постановою НКРЕКП № 572. Однак прем'єр-міністр та інші експерти заявляли, що влітку ціна газу може істотно знизиться. Тепер стало відомо якою буде ціна за кубометр палива в червні. Ціни обновила майданчик для порівняння цін "Газотека".

Газ. Фото: скріншот Youtube
Газ. Фото: скріншот Youtube

Згідно з постановою про річні тарифи відомо, що вони не можуть підвищуватися, а тільки знижуватися, а місячний тариф газова компанія може підвищувати або знижувати в залежності від ринкових цін на газ.

Багато газових компаній збільшили ціну на червень в місячному пакеті. Це сталося через те, що на європейських хабах ціна на блакитне паливо зросла.

Деякі компанії, такі як "Ясно", "Твій газзбут", "Неогаз", "Нафтогаз" і інші залишили річний і місячний тариф на одному рівні, або не запропонували місячний тариф взагалі.

В цілому, ціна на газ в червні коливається від 8 до 14 грн за кубічний метр. Найдешевший газ в таких компаніях, як "Агросинтез Трейдинг", "Евода трейд" і "Енерджі Трейд Груп" - 7,88 грн за кубометр.

Найдорожчий газ в червні пропонує газопостачальник Херсонської обласної енергетичної компанії - 11,89 грн, і компанії "Свій" для нових абонентів - 13,72 грн. Понад 13 гривень газ пропонують компанії Чернівецька обласна ЕК, Житомирська обласна ЕК, і Херсонська обласна ЕК.

Ціна газопостачальника Неогаз. Фото: скріншот Газотека

Ціна газу компанії Ясно. Фото: скріншот Газотека

Ціна Нафтогазу. Фото: скріншот Газотека

Найдорожчий газ на українському ринку. Фото: скріншот Газотека

Відомо, що у вартості за кубометр палива не врахована вартість за доставку газу, вона у кожного постачальника відрізняється.

Як писав портал Стіна, ціна на електрику для українців збільшиться в липні.

Раніше Стіна інформувала, що українцям озвучили прогноз ціни за газ на наступний опалювальний період, мало не здасться.

Нагадаємо, що економісти і фінансисти зробили свій прогноз на те, як буде падати долар в 2021 році.