Кінець травня завжди асоціюється з закінченням навчального року, яким і коли буде останній дзвоник

Стало відомо у яких школах навчання вже закінчилося, а хто провчиться ще пів червня. Відомо, що в Україні через карантинні обмеження, навчання хоч і проходило дистанційно, та потрібної кількості годин учні так і не отримали. Тому, в МОН було вирішено продовжити навчальний рік.

Останній дзвоник 2021. Фото: скріншот Youtube
Останній дзвоник 2021. Фото: скріншот Youtube

Варто зазначити, що цього року святкування на честь закінчення навчального року скасовувати не будуть. У деяких школах навчальний рік закінчився вже 26 травня. Кияни зможуть попрощатися зі школою на літо, а хто і назавжди - 28 травня. У Чернівцях школи продзвенять останній дзвоник 29 травня. У Запоріжжі останній дзвоник пролунає 31 травня.

Ті школи, які продовжували весняні канікули, продовжують навчання до 8 червня. Це школи міст - Тернопіль, Черкаси, Полтава продзвенить востаннє 9 червня. У Сумах, Маріуполі та Хмельницькому – до 11 червня, у Львові деякі школи будуть вчитися до 16 червня.

Відомо, що 11-класники вже завершили навчання, та проходять зовнішнє незалежне оцінювання знань. Основна сесія розпочалася 21 травня зі здачі ЗНО з хімії. 25 відбулося тестування з англійської, а 28 відбудеться ЗНО з математики.

Варто зазначити, що через те, що Україна знаходиться у "жовтій" карантинній зоні випускники шкіл можуть відзначати закінчення шкіл у кав'ярнях, парках, та ресторанах.

Згідно з постановою Кабміну, останній дзвоник має пролунати до 1 липня у всіх школах України. Попри те, школярі у додаткові дні матимуть змогу відправитися на екскурсії.

Як раніше писав портал Стіна, Олена Зеленська показала 160 страв, якими планують годувати українських дітей з 1 вересня.

Раніше Стіна інформувала, що МОН назвало дати та терміни вступної кампанії 2021 року, та назвало, які потрібно здавати документи.

Нагадаємо, що в МОН попередили, що через додаток "Дія" можна не потрапити на основну сесію здачі ЗНО. Документи мають бути в оригіналі.