Стало відомо, кому не дадуть державну допомогу на сплату «комуналки»

В Україні вже з травня поточного року ввели нові правила щодо отримання субсидій. Таким чином, багато українців вже можуть отримати відмови. Стало відомо, що буде перевірятися ретельніше, та може стати причиною відмови в нарахуванні субсидії, повідомляється в газеті «На пенсії», №20.

Субсидії в Україні. Фото: YouTube, скрін
Субсидії в Україні. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що в Міністерстві соціальної політики такі зміни пояснювали тим, що субсидія повинна бути більш адресною допомогою. Тобто, щоб виплати були тільки тим громадянам, які дійсно в цьому потребують. Таким чином, тепер на субсидію можуть не розраховувати ті, в кого:

  • Більше однієї квартири/одного будинку – за виключенням житла на тимчасово окупованій території;
  • Мають транспортний засіб, якому менше п’яти років, або мають більше двох транспортних засобів, яким менше 15 років;
  • Мають депозит, загальна сума якого складає більше 25 прожиткових мінімумів – наразі це приблизно 56 750 гривень.

Також не отримають допомогу від держави ті громадяни, які за останній рік зробили покупку на суму більше 50 тисяч гривен. Сюди відносяться автомобілі, нерухомість, а також валюту. Крім того, враховується і сплата будь-яких послуг (за виключенням медицини чи освіти, або комунальних послуг). Звичайно, стосується це й договорів на права користування нерухомістю або транспортним засобом.

Важливо також враховувати, що за нормами, які ухвалені урядом, субсидію не отримають ті, в кого квартира більше 130 квадратних метрів, а будинок – більше 230 квадратних метрів. Також не отримають допомогу родини, в склад яких входить особа 18-років (повнолітня), яка не навчається/не працює/не служить в армії і за неї не сплачується єдиний внесок. Однак це не стосується випадків, коли людина вчиться в університеті, отримує стипендію або соціальні виплати.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть обкласти податком автомобілі середнього класу. З’явилися перші подробиці.

Також повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, хто може залишитися без пенсії в майбутньому. Стало відомо, через що можуть не дати виплати.

Крім того, в Пенсійному фонді України розповіли, як можна оформити виплати, не виходячи з дому. Спеціалісти пояснили, що треба робити.