Як користувачам додатком Viber звільнитися від застарілих даних

Зараз майже у кожного українця різного віку є смартфон. Досить популярними додатками у таких користувачів є месенджери, як, наприклад, Viber. З часом користувачі можуть зіштовхнутися з проблемою, коли пам'ять телефона перевантажена. Як позбутися від застарілих даних порадили у Viber фахівці.

Смартфон. Фото: скріншот YouTube-відео
Смартфон. Фото: скріншот YouTube-відео

Більшість тих, хто вже довгий час користується популярним додатком знають, що час від часу потрібно позбавлятися від неважливих картинок, аудіо та відеофайлів, щоб збільшити пам'ять на смартфоні.

Яко у телефоні мало пам'яті, то додаток може працювати нестабільно, часто відбуваються збої, що заважає користуватися послугами месенджера. Частіше за все необхідно періодично перевіряти, що збереглося на телефоні та неважливі файли видаляти.

Але є спосіб, як налаштувати автоматичне очищування даних у додатку, гаджет зайві файли буде видаляти без стороннього втручання.

Для цього потрібно зайти у смартфоні в додаток у розділ "Додатково" - "Параметри" - "Мультимедійні файли й пам’ять". Якщо обрати правильні налаштування, можна значно зекономити вільне місце на смартфоні.

Перший параметр, на який варто звернути увагу - якість зображень. Потрібно обрати мінімальний параметр. Для цього треба обрати опцію "Стискання". Після цього усі зображення у додатку будуть займати лише до 180 Кб.

Також користувач може обрати, чи варто усі зображення завантажувати у "Галерею". Цю функцію можна вимкнути, тоді різні картинки не будуть займати пам'ять смартфона.

Ще одна порада стосується вимкнення можливості автоматично завантажувати зображення у мережі мобільного зв'язку. Так ви будете менше витрачати мобільного трафіку у моменти, коли не з'єднані через Wi-fi.

Крім цього, функція автоматичного запуску відео теж займає багато пам'яті. Ще одна корисна порада - поставте обмеження по трафіку. Тоді зайві файли не будуть завантажуватися на телефон

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що користувачі мережі попереджають клієнтів "Київстар" не поповнювати карткою свій рахунок через відомий сайт, шахраї крадуть дані.

Також ми писали, що школярам розповіли, що через додаток "Дія" можна не скласти ЗНО-2021.

Нагадуємо, що у Viber є п'ять важливих та основних функцій, про які деякі користувачі можуть не знати.