До 2045 року дехто з українців не зможе дочекатися пенсії за віком

Такий невтішний прогноз озвучили у Мінсоцполітики. Українцям розказали, кому скасують пенсії до 2045 року. Це станеться через те, що вимоги до кількості стажу щорічно будуть підвищуватися. За даними фахівців тільки 70% українців пенсійного віку зможуть розраховувати на виплати від Пенсійного Фонду України.

Виплати. Фото: скiрншот Youtube
Виплати. Фото: скiрншот Youtube

Міністерство соціальної політики прогнозує, - розмір пенсії зменшиться до 20%. Це пов'язано з введенням в Україні накопичувальної системи пенсійних виплат на заміну солідарній системі, яка існує на цей час.

Спеціалісти зазначають що більшість країн які ввели накопичення мають гарний результат та стійкі пенсійні системи, які дозволяють отримувати високі пенсійні виплати.

За даними Мінсоцполітики, найменше участі у сплаті внесків приймають, за віковими категоріями, спостерігається серед молоді, а також серед людей передпенсійного віку.

Однією з проблем яка існує в Україні щодо до сплати внесків це невеликі зарплати через які неможливо сплатити великі внески та заощадити достатньо коштів на пенсійне забезпечення в майбутньому.

У міністерстві соціальної політики заявляють, що аналіз досвіду інших країн показав, що застосувавши накопичувальну систему у нашій країні, можна буде братися за підвищення мінімальної пенсії з 2022 року.

Відомо, що у Верховній Раді з'явився черговий документ, який пропонує введення накопичувальної системи пенсій. Він передбачає початок накопичення вже з 2023 року. Прозора система накопичень, та нові можливості самому заощадити собі на старість давно обговорюється у стінах парламенту та комітетах з пенсійних питань.

Як раніше писав портал Стіна, у ПФУ нагадали про зміни у фінансуванні пенсій, що буде з виплатами для українців.

Раніше Стіна інформувала, що деякі категорії українців, які вже отримували субсидії можуть розраховувати на автоматичне нарахування.

Нагадаємо, що українцям розповіли, що без смартфону оформити пенсію не вдасться, про що йдеться.