Українцям розповіли яким чином отримати ковідний паспорт

Як відомо, в Україні планують ввести ковідні паспорти, подібні до тих, які є у жителів інших країн Європи. Заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер розповів в інтерв'ю "Україна 24", де і як можна буде отримати такий документ.

Ковідний паспорт. Фото: скріншот Youtube
Ковідний паспорт. Фото: скріншот Youtube

Чиновник попереджає, що у будь-якому аеропорту світу спецслужби можуть піддати під сумнів законність отриманого одного документу. Зазначається що паспорт зможуть отримати ті українці які пройшли два етапи вакцинування проти covid-19. Документ вони зможуть замовити у паперовому вигляді або отримати в електронному в додатку "Дія".

З covid-паспортом для українців відкриється багато можливостей вони майже зможуть повернутися до колишнього докарантинного життя.

Варто знати, що такий паспорт можуть перевіряти на достовірність у будь-якому аеропорту. У цьому документі буде вся необхідна інформація. Як зазначає чиновник, цей документ не являється лише туристичним, у нього буде відповідний код який зможуть перевіряти спецслужби.

Ярослав Кучер зазначає, вся інформація щодо щеплених українців буде знаходитися у системі Е-health її можна буде витягти та перевірити.

Вакциновані українці одразу матимуть доступ до тих життєвих благ яких вони позбавлялися з 2019 року. В МОЗ зазначають, що вакцинуватися потрібно не лише для власної безпеки, але й щоб отримати блага, яких були позбавлені у карантинні обмеження.

Кучер підкреслює що наявність відповідного паспорту дасть змогу проводити і бути присутнім на масових заходах та на подіях, які наразі проводити неможливо. Якщо на всі ці події будуть приходити вакциновані люди, загроза буде мало ймовірною.

Як раніше писав портал Стіна, стало відомо, що без смартфона пенсію оформити не вдасться, кого це стосується, подробиці.

Раніше Стіна інформувала, що в НБУ готують українців до нової електронної ери, в майбутньому всі забудуть про паперові гроші.

Нагадаємо, що у мережі розповіли, як можна відносно недорого розмитнити "євробляху" та що для цього потрібно, українцям дали ще один шанс.