Хто може не сподіватися на автоматичне призначення субсидії

З травня Уряд змінив умови щодо отримання субсидії. Усім без винятку громадянам потрібно подавати нові документи на допомогу, коли раніше більшості виплати автоматично продовжували. Ці правила призвели до того, що українці вистоювали у величезних чергах та були невдоволені новими правилами. Тому, 19 травня Кабмін опублікував нову постанову щодо призначення субсидії.

Комунальні квитанції. Фото: скріншот YouTube-відео
Комунальні квитанції. Фото: скріншот YouTube-відео

В ній вказано, що автоматично субсидію продовжать певним категоріям громадян, але іншим все ж таки потрібно збирати документи на отримання допомоги на сплату комунальних послуг.

Ті, хто отримували субсидію на опалювальний період 2020-2021 призначення субсидій таким громадянам буде проводитися без їх звернень.

Названі три категорії громадян, яким автоматично не буле призначено субсидії:

  • Домогосподарства, що отримували субсидію у безготівковій грошовій формі;
  • Субсидію призначили за фактичним проживанням осіб. Сюди входять орендарі будинків, індивідуальні забудовники, будинки, які ще не здані в експлуатацію та внутрішньо переміщені особи;
  • Якщо субсидію призначили без урахування окремих осіб, що входять у перелік зареєстрованих у будинку та не проживають за місцем реєстрації.

Іншим особам буде продовжено субсидію без необхідності подавати документи. Вказано, що спираючись на результати верифікації, що проводив Мінфін, цим громадянам автоматично перепризначать субсидію.

До цього на опалювальний період 2020-2021 допомогу на оплату комунальних послуг отримувало приблизно 3 млн домогосподарств в Україні. Як прогнозували у Мінсоцполітики, ця кількість може скоротитися на 2-3%.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що влітку тариф на електроенергію може зрости. Приблизні цифри озвучив замісник міністра енергетики та розповів, чому тариф може буде не однаковим для усіх.

Також ми писали, що українцям можуть дати можливість отримати компенсацію та перерахунок за комунальні послуги, якщо вони були надані не у відповідній формі.

Нагадуємо, що "Нафтогаз" повідомив про розробку нового тарифного плану на газ, що буде діяти наступні 3 роки. Деталі були озвучені на засіданні Кабміну.