Шахраї знайшли новий спосіб, як красти гроші в абонентів "Київстар"

Почали з'являтися скарги від користувачів мережі про шахрайський сайт. Злочинці з нього крадуть CVC-коди та списують гроші. Стосується це клієнтів "ПриватБанк", "Альфа" та "Монобанк". Скандал набирає обертів, до чого тут "Київстар", пояснив портал gsminfo.com.ua.

"Київстар". Фото: скріншот YouTube-відео
"Київстар". Фото: скріншот YouTube-відео

Шахраї створили підробний сайт, з якого можна поповнити мобільний рахунок абонентам "Київстар".

Річ у тому, що цей ресурс став працювати, використовуючи дані раніше популярного сервісу. Тоді дійсно з нього можна було переказувати кошти з картки на рахунок. Тепер цей сайт тільки краде CVC-коди українців та списує кошти.

Українці, що вже стали жертвами шахраїв, почали публікувати повідомлення з попередженням не користуватися послугами сайту. Мова йде про раніше популярний сайт UkrSIM.com.

Ним заволоділи злочинці, які й обманюють громадян. Даний сайт працював до 2017 року, а потім його закрили. Але нещодавно він знову запрацював та також пропонує послуги с поповнення рахунку.

Тепер сайт вимагає доступ до секретних даних банківської карти, як CVC-код. З карти користувача відбувається списання коштів, іноді шахраї навіть оформлюють на людину кредит та крадуть ці гроші.

Завдяки репутації сайту до закриття, шахраям вдається на довірливих громадянах непогано заробляти.

Також довірливим виглядає й сам сайт, там розміщений логотип "Київстар", а також значки з такими фінансовими установами, як "ПриватБанк", "Альфа" та "Монобанк".

Однак, уважні користувачі можуть помітити, як шахраї при створенні сайту зробили помилку у слові "Переваги" - вони написали "Перейваги". Ця помилка вже говорить про непрофесіоналізм власників сайту.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що незабаром оформити пенсію можна буде безпосередньо зі смартфона, що пропонує Уряд українцям.

Також ми писали, що "ПриватБанк" змінив умови переказу коштів через додаток Приват24, номер банківської карти більше не потрібний.

Нагадуємо, що "Київстар" обіцяє надати швидкісний 4G інтернет 90% населенню України, коли це відбудеться. Поки що важливі зміни торкнулися жителів 5 областей України.