Детальний прогноз погоди на вівторок, 25 травня

У більшості областей погода на вихідних була сонячною та теплою. Однак, як це притаманно цього року весні, погода швидко змінюється. Замість тепла прийшов циклон з похолоданням та опадами на початку тижня. В Українському гідрометцентрі на офіційній сторінці в Facebook з'явився не тільки прогноз погоди на вівторок, 25 травня, а й до кінця тижня.

Сонячна погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео
Сонячна погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео

Синоптики повідомили, що через те, що на нашу територію зайшов циклон, що розмістився над північно-східними регіонами України, пройшли дощі.

Вже з 25 травня цей циклон почне переміщатися, тоді як із Заходу України зайде поле високого атмосферного тиску.

Тому, за прогнозом синоптиків через антициклон у більшості областей України опади повинні вже припинитися з вівторка. Однак, цій новині ми не довго будемо радіти, оскільки погода буде мінливою на цьому тижні, тобто опади ще ймовірні до кінця травня.

Що ж до опадів 25 травня, то вночі вони повинні пройти на Сході України, а вдень синоптики прогнозують невеликі дощі з грозами на Заході країни. Також там можливі сильні пориви вітру до 15-20 м/с.

Вночі очікується по країні приблизно +7...+12, а вдень повітря прогріється у межах +20...+25.

Не дивлячись на опади, на Заході України прогнозують +22...+24, на Сході України буде трохи тепліше - +23...+25 та без опадів. У Центрі України +22..+24.

У столиці очікується сонячна погода з температурою +21...+13. На Півдні та на Півночі України прогнозують +22...24.

Погода в Україні 25 травня. Фото: meteo.gov.ua

За прогнозом, до кінця травня буде помірне тепло з опадами, тобто спеки до +30 ми так і не відчуємо цієї весни. До речі, таку температуру, яка прогнозується 25 травня, лікарі називають найбільш комфортною для людини. Тобто з такою температурою було б ідеальне літо.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, як Сатурн вплине на погоду цього літа в Україні.

Також ми писали, що з'явився детальний посівний календар до кінця травня з датами, коли варто саджати ту чи іншу культуру. Травень найактивніша пора для українців для роботи на городі.

Нагадуємо, що експерти дали поради щодо того, як правильно обрати розсаду, щоб вона прижилася на новому місці, не пропала через пересаджування та принесла врожай.