"Укрпошта" буде по-новому доставляти посилки з AliExpress

Українці активніше стали купувати товари на відомій міжнародній платформі AliExpress. За даними 2020 року, Україна увійшла у список з 10 країн світу за загальною кількістю проданих товарів. Тому, новина про те, що "Укрпошта" буде доставляти товари з Китаю за новими умовами, буде важливою усім клієнтам. Деталі з'явилися на сайті "Укрпошти".

"Укрпошта". Фото: скріншот YouTube-відео
"Укрпошта". Фото: скріншот YouTube-відео

"Укрпошта" домовилася з компанією "Цайняо", який є одним з найбільших у світі логістичних операторів, про переведення відправлень з AliExpress без трекінгу на відстежувальний формат.

До цього, якщо посилка коштувала до 2$, то її пересилка до України відбувалася економним способом - без трекінгу та SMS-повідомлень.

Однак, завдяки новим домовленостям, українці зможуть відстежувати посилки с Китаю в особистому кабінеті на сайті "Укрпошти". Це знизить вдвічі кількість недоставлених посилок.

Тобто при замовленні недорогих товарів можна буде стежити за його доставленням без додаткового підвищення ціни починаючи з Китаю до отримання повідомлення про те, що замовлення вже чекає у відділенні пошти.

Вказано, що терміни доставлення замовлення з Китаю в Україну складатимуть від 14 до 20 днів.

Компанія "Цайняо" відповідає за 90% замовлень з сайту AliExpress у світі. Якщо враховувати статистику за останні два роки, то у 80% до України були відправлені замовлення вартістю до 10$. Ще 15% складають відправлення дорожчі за 10$.

Пресслужба компанії відмічає, що постійно працює над покращенням сервісу з доставлення товарів з Китаю, адже зараз це один з основних країн-імпортерів.

Всі перемовини направлені на те, щоб зробити більш доступними замовлення товарів з Китаю для українців. Вказано, що Україна є однією з перших країн, що надають послугу з трекінгу для усіх посилок, навіть якщо вартість товарів складає до 2$.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що "Укрпошта" повідомила про закриття банківських терміналів інших банків у своїх відділеннях.

Також ми писали, що "Укрпошта" планує придбати банк, голова компанії поділився деталями.

Нагадуємо, що "Укрпошта" відмовилася надавати одну з популярних послуг після нещодавнього інциденту.