Які події пов’язані з цим днем?

15 травня в Україні відзначають чимало різних свят. Більше того, деякі з них пов’язані і з політичним шляхом нашої держави, а деякі – на мораль та любов до природи. Портал Стіна розповість, що саме сьогодні святкується.

Прапор Європейського Союзу. Фото: YouTube, скрін
Прапор Європейського Союзу. Фото: YouTube, скрін

День Європи

Це свято відзначають в другу суботу травня. Цього року вийшло так, що все це випадає саме на 15 число. Зазвичай, в цей день проводяться різні заходи, які тісно пов’язані з європейською та зокрема з українською культурами. Звичайно, що серед причин такого свята є й намір показати бажання держави приєднатися до Європейського союзу. Цікаво, що День Європи з’явився в календарях українців ще в 2003 році. Тобто, на шляху до ЄС наша держава уже давно.

День родини

Його започаткувала Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй ще в 1993 році. Основна мета такої події – це привернути увагу людей до родини, нагадати їм про те, що завжди треба приділяти достатньо уваги рідним. Тож, 15 травня краще не займатися дрібницями – корисніше побути вдома з близькими.

День науки

Він був введений ще в 1997 році. В такий день можна зайвий раз нагадати про те, що в Україні насправді є чимало науковців високого рівня. Тим паче, це ідеальний привід, щоб привітати вчених та порадувати їх своєю увагою. Якщо ж ви вчений – відпочивайте, це ваше професійне свято.

Однак насправді і це ще не все. Крім вищезгаданих свят в Україні та світі сьогодні, 15 травня, відзначають:

  • Міжнародний день віскі;
  • День скандинавської ходьби;
  • Міжнародний день собак;
  • День нейлонової панчохи;
  • Всесвітній день ресторанів;
  • Всесвітній день, присвячений тим, хто відмовляється від військової служби за переконаннями своєї совісті.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що синоптик Наталя Діденко поділилася прогнозом погоди на 15 травня. Виявилося, що українці знову відчують похолодання. Крім того, варто чекати на грозові дощі.

Також зазначалося, що влада Польщі змінила деякі правила щодо заробітчан. Зазначається, що тепер вони будуть отримувати коди-ідентифікатори. Стало відомо, що це за документ та що він означає.

Крім того, в Мінсоцполітики хочуть внести зміни до закону. Згідно з ініціативою урядовців, громадян зможуть позбавляти спадщини в тому випадку, якщо вони не будуть турбуватися про батьків в похилому віці.