"Укрзалізниця" відновлює міжнародні пасажирські перевезення

Після новини про те, що усі потяги по країні тепер будуть курсувати за графіком, а також що у залізничному сполученні немає ніяких карантинних обмежень, "Укрзалізниця" повідомила ще одну важливу новину. Незабаром компанія планує відновити й перевезення пасажирів за кордон. Таку заяву зробив в.о голови правління "Укрзалізниця" Іван Юрик, повідомляє пресслужба.

Поїзд. Фото: скріншот YouTube-відео
Поїзд. Фото: скріншот YouTube-відео

За його словами, вже з червня почнуть відновлювати сполучення. З цього питання вже попередні домовленості ухвалені з Австрією та Угорщиною, а наразі тривають перемовини й з Польщею.

Юрик вказав, що в Україні та сусідніх європейських країнах спостерігається ситуація зі стабілізацією захворюваності на COVID-19, тому й з'явилася можливість домовлятися про відновлення пасажирських перевезень з країнами-сусідами.

"Укрзалізниця" вже почала готуватися до відновлення маршрутів, минулого тижня був проведений огляд інфраструктури на заході України, що розташована недалеко від кордону з країнами Європи.

До червня заплановано виконати деякі проєкти та роботи, що пасажири могли комфортно подорожувати.

Юрик заявив, що "Укрзалізниця" буде готова до відновлення міжнародних пасажирських перевезень. Зокрема, буде відновлений маршрут Київ - Відень, в планах також - Чоп — Захонь.

Повідомляється, що на міжнародних рейсах буде посилено контроль щодо дотримання під час подорожі протиепідемічних правил. Зараз у зв'язку з ситуацією у світі з пандемією для компанії найважливіше - здоров'я та безпека громадян.

Українцям, що вже з червня планують користуватися послугами "Укрзалізниці" порадили уточнювати на сайті посольств іноземних держав інформацію щодо перетину в'їзду до країни та які там діють обмеження.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що "Укрзалізниця" планує підняти вартість квитків на потяги.

Також ми писали, що з 15 травня українців будуть пускати до Туреччини за новими правилами, деталі.

Нагадуємо, що на травневі свята "Укрзалізниця" додала потяги на популярні напрямки серед туристів, куди ще можна поїхати у найближчі декілька днів. новий розклад руху потягів.