Голова держави зробив важливу заяву після зустрічі з Держсекретарем США

Президент України провів зустріч з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Інформація про це з’явилася на офіційному порталі Офісу президента України. Стало відомо, що саме обговорював голова держави з представниками США.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін
Володимир Зеленський. Фото: YouTube, скрін

Російська агресія

Під час брифінгу Володимир Зеленський наголосив, що підтримка з боку США дійсно стала ще більше. Причому і в фінансовому плані, і в технічному. Ентоні Блінкен також підкреслив, що однією з тем для обговорень стала агресія з боку РФ. За словами Держсекретаря Сполучених Штатів, представники США спостерігають за ситуацією ще з моменту окупації півострова Крим. Він також запевнив, що американська влада підтримує незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Зокрема, Держсекретар США зазначив, що нещодавно на кордонах з Україною з’явилося чимало російських військ. Більше, напевно, не було з моменту окупації Криму, підкреслив представник США. Зараз концентрація армії РФ стала менше, однак повністю російська армія на кордонах не зникла, на що Блінкен звернув особливу увагу. Президент нашої держави зазначив, що для влади на сьогоднішній день війна – це одне з найважливіших питань.

До того ж Зеленський віддячив США за підтримку у питанні будівництва «Північного потоку-2». Якщо в ЄС, звернув увагу Володимир Олександрович, є різні думки з приводу цього, то США повністю на боці України.

Реформи та корупція

Під час брифінгу Зеленський також підкреслив, що під час роботи нинішньої влади було проведено більше реформ, ніж при попередниках. Однак представник США зауважив, що реформи – це добре, однак важливі не тільки закони, але й їх виконання. Держсекретар підкреслив, що сьогодні в Україні важлива боротьба з корупцією та олігархами.

За думкою представників США, в російських агресорів та корупціонерів є спільна мета – наприклад, зірвати реформи в державі. Крім того, Блінкен заявив, що і ті, і інші відбирають у українців право вирішувати, що їм робити у власній країні – починаючи від територій і закінчуючи економічними питаннями.

Зустріч з Джо Байденом

Вже давно обговорюється можливість провести зустріч президентів США та України. Наразі Байден та Зеленський розмовляли лише за телефоном. По словам нашого президента, він вже запросив американського колегу в Україну в рік нашої 30-ї річниці Незалежності. Прокоментував ситуацію і Блінкен.

За словами Держсекретаря Сполучених Штатів, у Джо Байдена після розмови з Зеленським залишилися дуже гарні враження. Щодо зустрічі лідерів обох країн, то вона обов’язкого відбудеться. Що стосується конкретної дати та місця – поки що такі деталі не оголошували.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в мережі з'явилися нові кадри з відпочинку президента. У відпустку Володимир Зеленський відправився з дружиною.

Також повідомлялося, що Володимир Зеленський записав важливе звернення до українців. Він зазначив, що в важкий період уряд повинен підставити плече громадянам.

Крім того, в мережі з'явилися нові фото першої леді України. В черговий раз дружина глави держави зачарувала всіх своїм стилем.