Синоптик повідомила, яку погоду слід очікувати до кінця тижня

Не встигли українці зрозуміти, що потепліло надворі та порадіти приходу справжньої весни, як погода знов змінилася. Синоптик Наталка Діденко повідомила, що похолодання прийшло вже до більшості країн Європи, У Німеччині навіть обіцяють сніг. Якою ж буде в нас погода найближчі 3 дні, синоптик повідомила у себе в Facebook.

Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео

Хоча ще у п'ятницю, 7 травня у більшості областей буде досить тепло - у середньому +15...+20, у деяких регіонах вже відчутно посвіжішає.

Весняною погодою ще буде змога насолоджуватися жителям Півдня та Сходу України, де буде +22. День там буде сонячним та без опадів, а ось на Заході п'ятниця буду найхолоднішою - усього прогнозується +13...+15.

Опади у вигляді дощу пройдуть у більшості центральних, західних та північних областей. Однак, в Одеській області має пройти дощ.

У Києві ніч на п'ятницю та ранок пройдуть без опадів, а ось вже вдень слід очікувати дощ. При цьому, синоптик прогнозує досить теплу погоду - до +18.

Діденко відмітила, що це вже фактично починається чергове похолодання. Вже у суботу, 8 травня температура знизиться у низці областей - на Заході, півночі й в більшості центральних областей України.

Наприклад, у столиці України місті Київ в суботу, 8 травня вже стане прохолодніше - лише +12...+14. Зниження температури повітря буде по всій Україні, тому теплі курочки ще стануть у пригоді.

У неділю по традиції після Великодня ходять на цвинтарі, щоб відвідати померлих родичів. Так збіглося, що це буде ще й 9 травня - День перемоги над нацизмом.

З цього дня Наталка Діденко обіцяє підвищення температури та закінчення опадів, але у східних областях ще трохи покрапає. З цього часу та на наступному тижні синоптик обіцяє знов потепління.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що залишилося лише 7 сприятливих дат, коли можна саджати та сіяти, щоб отримати гарний врожай.

Також ми писали, що з'явився прогноз погоди до кінця травня, народний синоптик обіцяє справжню весну та навіть спеку.

Нагадуємо, що українцям нагадали важливі дати у 2021 році, коли слід пом'янути померлих рідних та відвідати церкву.