Синоптики Укргідрометцентру попередили про погіршення погоди 6 травня, дощі та поривчастий вітер

Завтра антициклон з назвою TRUDI, якому українці мають дякувати за теплу та малохмарну погоду, почне відступати у східному напрямку, впускаючи холодні фронти та циклонічне повітря в західних, північних та частині центральних областей. Такий прогноз на 6 травня склав Український гідрометцентр.

Дощ. Фото: скріншот Youtube
Дощ. Фото: скріншот Youtube

Циклон принесе короткочасні дощі та зниження температури.

В Україні, крім південно-східної частини, пройдуть невеликі дощі, а високо в горах засипле мокрим снігом. Також синоптики обіцяють грози.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, на заході та півночі країни місцями пориви до 15-20 м/с.

Температура вночі 6-11 градусів, вдень 16-21 градусів тепла. У західних та північних областях 12-17 градусів, а на високогір’ї Карпат 0+ 2, а вдень до +7 тепла.

У Києві, по інформації синоптиків Укргідрометцентра, температура знизиться на 5 градусів, та досягне +15. В середині дня киян очікує дощ та пориви вітру, небо буде вкрите хмарами. Необхідно наперед подумати, та не лишати на вулиці легкі предмети, які вітер може легко підняти чи скинути.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського на Київщині зафіксовано найвищу температуру повітря. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-18 м/с. Температура вночі 8-10 градусів, вдень 14-16 з позначкою "плюс".

6 травня у більшості районів центральних, північних, східних, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Одеської та Миколаївської областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Грозове небо. Фото: скриншот Youtube

Як раніше писав портал Стіна, за прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, травень в Україні буде теплий та сухий. Заморозки відступлять, а температура поповзе вище +20 з середини місяця.

Раніше Стіна інформувала, що синоптик розповіла у яких регіонах очікуються грози 5 травня.

Нагадаємо, народний синоптик пообіцяв українцям спекотне літо з аномальними температурними показниками, а також буревіями та зливами.