Прогноз погоди на середу, 5 травня

Українцям погода подарує можливість насолодитися теплом, адже цей день буде одним з найтепліших серед країн Європи. Однак, у певних регіонах пройдуть дощі з грозами. Кому слід взяти з собою парасольку, розповіла синоптик Наталка Діденко у Facebook.

Парасольки. Фото: скріншот YouTube-відео
Парасольки. Фото: скріншот YouTube-відео

Однак, нічні заморозки так і не хочуть полишати нашу країну, тому найближчої ночі українцям з Півночі, Сходу та Центру України слід потурбуватися про захист рослин, щоб вони геть не померзли. Також підморозити може навіть Запорізьку та Херсонську області.

Вдень температура швидко підвищиться та у деяких регіонах навіть очікується +20. У цілому, температура складатиме 5 травня від +15 до +20.

Внаслідок приходу циклону Trudi на територію України, у більшості регіонів повинно бути сухо та тепло. Однак, опади у вигляді дощу та гроз синоптик прогнозує у західних областях, а вже ввечері циклон може дістатися Вінницької області. Крім цього, вітер буде досить поривчастим та сильним, тому треба бути пильними.

У Києві середа, 5 травня повинна порадувати містян чудовою погодою. Діденко не прогнозує опадів, буде сонячно, а вдень стовпчики термометрів підвищаться до відмітки +20. Лише сильний вітер може трохи зіпсувати прогулянку.

У столиці України вночі буде +2...+5, що досить прохолодно. Тому, синоптик радить киянам все ж таки знайти можливість погрітися на сонці та подихати свіжим повітрям, адже після таких нічних градусів у домівках може бути прохолодніше, ніж надворі.

Також Діденко попередила, що це може буде останній шанс насолодитися на цьому тижні такою сонячною погодою, адже знов почне дощити у другій половині тижня. Лише з наступного понеділка знову буде змога насолодитися теплою та сонячною погодою.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, чи очікувати літом спеку.

Також ми писали, що синоптики спрогнозували погоду до кінця травня, коли очікувати похолодання з опадами чи буде спека.

Нагадуємо, що рятівники попередили про сильний поривчастий вітер та дали поради, як поводитися пішоходам та власникам транспортних засобів під час штормового вітру.