Метеоролог Наталя Діденко розповіла, якою буде погода на свято

Такий прогноз синоптик опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі. Варто зазначити, що якщо нещодавно в Україні було похолодання та суцільні зливи, то у важливий святковий день громадяни все ж таки зможуть насолодитися сонечком.

Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін
Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін

За словами експерта, 2 травня в Україні буде доволі тепло – температура повітря досягне 15-20 градусів тепла. При цьому місцями може бути і від 20 до 24 градусів вище нуля. Вночі очікується більш прохолодна погода, однак заморозки вже остаточно відступлять: на Великдень прогнозується нічна температура від 7 до 13 градусів тепла. В північно-західних та західних областях буде трохи прохолодніше – від 4 до 10 градусів з позначкою плюс.

Щодо опадів, то 1 травня в Україні все ж таки очікуються дощі. Стосується це західних та східних регіонів країни. Що стосується решти областей, то там переважно буде суха погода. Вже на Великдень опади очікуються тільки вночі в західних областях. Однак вже вдень та ввечері дощі будуть добиратися до центральних, північних, південних регіонів (за виключенням Запоріжжя та Криму). Малоймовірні опади 2 травня лише в східних регіонах.

В Києві навряд чи буде дощити в суботу, 1 травня. Вже 2 травня очікується від 9 до 12 градусів тепла. Взагалі, підкреслила Діденко, 2 травня в Україну почне остаточно приходити тепло, однак збільшиться хмарність. Вже увечері більшість регіонів охоплять не тільки дощі, але можливо й грози, розповіла експерт.

Однак варто нагадати, що в Україні продовжується карантин. Тож, не дивлячись на святкові дні, краще все ж таки не відвідувати масових заходів, а також не забувати про захисні маски та необхідність дотримуватися соціальної дистанції.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що з’явився розклад трансляцій богослужінь на 2 травня. Стало відомо, на яких телеканалах можна буде подивитися.

Також зазначалося, що в Україні з 1 по 4 травня будуть державні вихідні. Представники «Укрпошти» та «Нової пошти» розповіли, як будуть працювати відділення в ці дати.

Крім того, в уряді вирішили продовжити надзвичайну ситуацію в Україні. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав нову дату.