В Мінсоцполітики розповіли, в кого зміняться виплати вже з наступного року

Про це розповідається на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики в соціальній мережі. Справа в тому, що нещодавно депутати підтримали законопроєкт, який передбачає збільшення виплат для окремих категорій пенсіонерів. Стало відомо, кого це торкнеться.

Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін

Ситуацію прокоментував заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко. За його словами, цей законопроєкт допоможе врегулювати питання додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, а також додаткової пенсійної виплати за втрату годувальника внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Тепер, зазначили у відомстві, будуть запроваджені рівні умови для обчислення зарплат учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які внаслідок катастрофи отримали інвалідність. Віталій Музиченко також пояснив, що це стосується не тільки військових, але й цивільних.

Очікується, що на реалізацію цього проєкту держава витратить приблизно 1,2 мільярди гривень. Зазначається, що такі витрати обов’язково потрібно буде внести в документ про державний бюджет на 2022 рік. Крім того, відомо, що в результаті таких змін з 1 січня 2022 року пенсії можуть зрости приблизно для 40 тисяч громадян.

Більше того, очікується, що в середньому у людини з вищевказаної категорії з інвалідністю першої групи виплати будуть складати приблизно 16 тисяч гривень (середній показник). Середній розмір виплат для громадян з інвалідністю другої та третьої групи, як очікується, становитимуть 13 та 9 тисяч гривень відповідно, зазначили в Міністерстві соціальної політики.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про карантинну допомогу. Стало відомо, хто та коли може отримати 8 тисяч гривень від держави.

Також повідомлялося, що вже з 1 травня в Україні будуть змінені правила щодо надання допомоги на сплату комунальних послуг. Експерти пояснили, кому можуть відмовити у субсидіях.

Крім того, в Мінсоцполітики розповіли про зміни у системі виплат пенсій. Як виявилося, вже з вересня громадянам треба буде отримувати гроші новим способом.