В уряді пояснили, що може стати причиною для припинення надання державної допомоги

Така інформація з'явилася на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики в соціальній мережі. Зазначається, що мова йде про матеріальну допомогу, яку отримують малозабезпечені родини. Як виявилося, за деяких умов такі кошти можуть просто припинити виплачувати.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що після надання заяви про призначення допомоги соціальні служби будуть перевіряти інформацію громадянина. Так, представники Мінсоцполітики підкреслили, що така допомога не буде надаватися тим родинам, в склад яких входить повнолітній громадянин (старше 18 років), який не навчається/не працює/не проходить військову службу. Тобто, якщо є повнолітня працездатна людина, яка нічим не займається.

Також можуть відмовити в таких соціальних виплатах, якщо за рік до заяви хтось з членів родини придбав товар, який дорожчий за 50 тисяч гривень. Допомога також не надається малозабезпеченим сім'ям, у яких є більше одного автомобіля, або більше однієї квартири. Варто зазначити, що у випадку з помешканням мова не йде про будинки чи квартири, які розташовані на тимчасово непідконтрольній території.

Крім того, є норми, які дозволять припинити виплату соціальної допомоги, яка раніше була призначена. Так, припинити виплачувати допомогу можуть у випадку, коли виплати вже неможливі (наприклад, родина переїхала в інше місце). Також припинити надання допомоги можуть, якщо член родини подав про це заяву. Є й пункт про порушення: отримувати соціальні виплати не будуть громадяни, в деклараціях яких була неправдива інформація про доходи.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві соціальної політики продовжують працювати над пенсійною реформою. Стало відомо, що зміниться для українців.

Також повідомлялося, що компанії-постачальники вже оприлюднили свої «Річні» тарифи на блакитне паливо. Стало відомо, скільки українці будуть сплачувати за газ.

Крім того, в уряді запровадили чергову карантинну допомогу у вигляді одноразової виплати в розмірі 8 тисяч гривень. Українцям пояснили, як треба подавати заявки на таку державну допомогу.