Гроші повинні перерахувати до 5 травня

Кабінет міністрів України прийняв рішення надати цього року грошову допомогу деяким категоріям українців. Гроші вже повинні перерахувати до 5 травня. Стало відомо, кому та як можна отримати від 4500 до 6000 грн, повідомляє usmg.com.ua.

Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео
Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео

Традиційно 9 травня в Україні святкують 76-у річницю з Дня перемоги. З кожним роком свідків та учасників тих подій залишається мало. Уряд щороку згадує ветеранів та надає їм грошову допомогу.

Цього року таким категоріям українців її повинні надати до 5 травня. Також з'явився перелік осіб, яким буде надана разова грошова допомога.

Перш за все, це українці з інвалідністю, отримані під час війни, а також особи, що до 14 років потрапили до концентраційних таборів, гетто. Тобто в той час українців, що були неповнолітніми, не питаючи їх бажання ув'язнювали та примушували важко працювати. Нерідко вони отримували травми, каліцтва та хвороби. Тому, Уряд надасть наступну допомогу:

  • Особам з інвалідністю I групи виплати становлять 4 421 грн, II групи - 3 906 грн, III групи - 3 391 грн.
  • Також на грошову допомогу можуть розраховувати учасники бойових дій, постраждалі під час Революції Гідності. У цю категорію також віднесли осіб, які до 18 років потрапили на примусові роботи до концентраційних таборів чи гетто. Те ж саме стосується й осіб, що народилися у таких місцях. Їм виплатять по 1 491 гривні.
  • Особи, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною отримають 4 421 гривню.
  • Членам сімей загиблих, тобто чоловікові або дружині тих осіб, що померли або отримали інвалідність в результаті бойових дій та не одружилися вдруге виплатять по 966 грн;
  • Учасникам війти та колишнім ув'язненим в концентраційних таборах, дітям партизанів, підпільників та іншим учасникам боротьби у тилу ворога дадуть по 612 грн.

Якщо до 5 травня поточного року грошова допомога не дійде, але людина вважає, що має право на її одержання, тоді потрібно буде звернутися до місцевого органу соціального захисту згідно з місцем реєстрації й грошову допомогу повинні виплатити до 30 вересня 2021 року.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Кабмін затвердив новий вид компенсації для українців, у якому випадку їх будуть виплачувати та кому.

Також ми писали, що Мінсоцполітики попередило про нові умови надання субсидії та зміни в нарахуванні пенсій.

Нагадуємо, що Денис Шмигаль назвав головну умову, при виконанні якої українці отримають "карантинні" 8000 грн.