За підробку результату тесту на COVID-19 загрожує покарання

У зв'язку з тим, що у світі вирує пандемія коронавірусної інфекції, при перетині кордону багато країн вимагають пред'явлення висновку тесту на коронавірус с негативним результатом. У разі підробки документу порушнику загрожує покарання. Нацполіція України у Львівській області зафіксувала перше подібне порушення.

Поліція. Фото: скріншот YouTube-відео
Поліція. Фото: скріншот YouTube-відео

Під підозру працівників Державної прикордонної служби потрапив 27-ричній українець. Випадок трапився під час перетину кордону України з Польщею на пункті пропуску "Краківець-Корчова".

Чоловік з селища Краковець Яворівського району пред'явив результат ПЦР-тесту працівнику Держприкордонслужби. Документ викликав у нього підозру та під час перевірки виявилося, що він підроблений.

Українець не хотів відбувати самоізоляцію в Україні та при в'їзді з Польщі показав підроблений результат тестування. Виявилося, що бланк він роздрукував на домашній оргтехніці.

Тепер зловмиснику загрожує покарання згідно з українським законодавством. За даним фактом було розпочато досудове розслідування за статтею Кримінального кодексу України про підроблення документів.

Повідомляється, зо обвинувальний акт вже переданий до суду, де й буде вирішено, яке покарання світить молодику. Згідно з законодавством, це може бути штраф у розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арешт на термін до пів року або ж обмеження волі до 2-х років.

З 22 березня поточного року згідно з рішенням Уряду українці, що прибувають на Батьківщину з закордону обов'язково мають провести 14 днів на самоізоляції.

Від її проходження можуть звільнити тих осіб, які на кордоні покажуть негативний результат ПЦР-тесту, зроблений не пізніше ніж за 48 годин до моменту прибуття на кордон. У іншому випадку, треба встановити додаток "Дій вдома" та дотримуватися самоізоляції.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українцям порадили, що потрібно взяти тим, хто вперше планує поїхати до Польщі.

Також ми писали, що стало відомо, яких робітників частіше за все шукають в Польщі.

Нагадуємо, що названі причини, з яких українцям можуть заборонити в'їзд до Польщі.