Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, які умови отримання карантинної допомоги

Про це голова уряду розповів під час чергового засідання Кабінету міністрів 21 квітня. За словами Дениса Шмигаля, в Україні вже можна подавати заявку на отримання карантинної допомоги від держави. Проте, отримати такі гроші можуть не всі. Стало відомо, кому доступна така допомога під час карантину на фоні спалаху коронавіруса.

Денис Шмигаль. Фото: YouTube, скрін
Денис Шмигаль. Фото: YouTube, скрін

Прем’єр-міністр нагадав, що отримати таку допомогу можуть наймані працівники, за яких сплачували Єдиний соціальний внесок в поточному кварталі. Доречі, що стосується підприємців, то важливо бути зареєстрованим як ФОП не менше, ніж три місяці. Крім того, ФОПи не зможуть отримати 8 тисяч від держави, якщо вони є ще й найманими працівниками. Що стосується самих робітників, то вони не можуть отримати гроші, якщо в них є робота за сумісництвом, або ж якщо їхня заробітна плата більше 30 тисяч гривень.

Денис Шмигаль також наголосив, що жителі регіонів, які раніше були в «червоній» зоні карантину, однак вже цього тижня вийшли з неї, все одно мають право отримати допомогу від держави. Тож, якщо мова йде про жителів Закарпатської чи Івано-Франківської області, то вони ще можуть подати заявку та отримати державну допомогу.

Варто додати, що подати заявку на 8 тисяч гривень можна за допомогою сервісу або додатка «Дія». Там варто обрати функцію про одноразову карантинну допомогу, а також ввести свої данні. Прем’єр-міністр пояснив, що вашу інформацію сервіс перевірить самостійно, в автоматичному режимі. Вже згодом, якщо ви маєте право на таку допомогу, гроші надішлють вам на ваш банківський рахунок.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, на яку допомогу можна очікувати під час карантину в разі втрати роботи. Стало відомо, від чого будуть залежати соціальні виплати.

Також зазначалося, що в уряді хочуть збільшити виплати на дітей. Стало відомо, які кошти будуть видавати молодим батькам.

Крім того, українцям будуть зараховувати період карантину в якості страхового стажу. Стало відомо, кого це торкнеться.