В уряді вирішили продовжити надзвичайну ситуацію, прем’єр-міністр прокоментував ситуацію

Про це Денис Шмигаль повідомив 21 квітня під час чергового засідання Кабінету Міністрів. Таким чином, згідно з рішенням уряду, стан надзвичайної ситуації в нашій країні буде діяти мінімум до 30 червня. Теж саме стосується карантинних обмежень: в Україні наразі діє адаптивний карантин.

Денис Шмигаль. Фото: YouTube, скрін
Денис Шмигаль. Фото: YouTube, скрін

За словами Дениса Шмигаля, зменшення хвилі захворюваності не є приводом для розслаблення, адже коронавірус ще нікуди не втік. Прем’єр-міністр зазначив, що особливо важливо пам’ятати про це під час травневих свят, та берегти здоров’я своє та рідних. Що стосується надзвичайної ситуації, то це в першу чергу стосується державних органів, пояснив прем’єр, – щоб представники влади постійно були напоготові для боротьби з коронавірусною інфекцією.

При цьому голова уряду нагадав, що в Україну вже скоро прибудуть нові вакцини проти Covid-19. Записатися на вакцинацію можна вже зараз за допомогою сервісу або додатку «Дія», або ж звернувшись до свого сімейного лікаря. Крім того, додав Денис Шмигаль, через «Дію» вже розпочали приймати заявки на допомогу у вигляді 8 тисяч гривен. Отримати такі кошти зможуть ФОПи та наймані працівники, які стикнулися з труднощами в «червоних» зонах карантину.

Варто нагадати, що ситуацію нещодавно коментував і міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, наразі незрозуміло до кінця, яка буде ситуація в травні. Спочатку, вважає він, треба подивитися на поведінку людей до 10 травня. Тож, якщо громадяни не стануть порушувати правила карантину, то все ще може стати простіше. Виходить, що все залежить саме від людей.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, яку матеріальну допомогу під час карантину можна отримати в разі втрати роботи. Стало відомо, від чого залежить розмір виплат.

Також повідомлялося, що українцям пояснили, як вплине подовження карантину на процес навчання в школах. Стало відомо, до чого готуватися батькам та школярам.

Крім того, в Україні вже восени буде працювати новий механізм виплат пенсій. Стало відомо, що зміниться для громадян.