В Пенсійному фонді України прокоментували ситуаціями з виплатами за квітень

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці ПФУ в соціальній мережі Twitter. Так, представники відомства розповіли про те, як наразі відбувається фінансування виплат за поточний місяць – тепер українцям показали цифри.

Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін

Представники ПФУ зазначили, що 20 квітня вони продовжили фінансування виплат. Таким чином, у вівторок на виплати громадянам було перераховано 1,9 мільярдів гривень. Якщо ж казати про загальну суму, яку нарахували з початку місяця, то мова йде про 35,9 мільярдів гривень. В ПФУ підкреслили, що фінансування відбувається за заздалегідь затвердженим графіком.

Крім того, варто зазначити, що наразі українці отримують свої виплати від ПФУ різними способами: через банківську картку, на поштовому відділені або доставкою кур’єра. Проте, вже скоро в Україні змінять правила щодо отримання виплат. Згідно з рішенням уряду, вже восени пенсіонерів переведуть виключно на банківські картки.

Представники уряду пояснювали, що до 1 вересня громадяни повинні будуть обрати собі фінансову установу серед 40 уповноважених банків. В перелік потрапили й такі популярні установи як «ПриватБанк», «ОщадБанк», «Райфайзен» тощо. Якщо ж громадянин не встигне обрати банк до 1 вересня, то йому оберуть установу автоматично (в майбутньому можна буде змінити за власним бажанням). Що стосується кур’єрської доставки, то її держава продовжить сплачувати, проте це буде стосуватися тільки таких категорій громадян:

  • Тих, хто старше за 80 років;
  • Тих, хто має інвалідність першої групи;
  • Тих, хто потребує в постійному догляді, що підтверджено лікарями.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що вже з 1 травня в Україні почнуть діяти нові правила щодо призначення субсидій. В Міністерстві соціальної політики пояснили, кому можуть відмовити в державній допомозі.

Також повідомлялося, що вже з травня постачальники блакитного палива автоматично переведуть клієнтів на нові тарифні плати. Ситуацію роз’яснили представники компанії «Нафтогаз».

Крім того, в компанії «Нафтогаз» пояснили, чому українці отримують одразу дві платіжки за блакитне паливо. Як виявилося, мова йде про дві зовсім різні послуги.