Українців попередили про заморозки на ґрунті

Попри те, що вже про вже середина квітня, українці поки ще не дочекалися стійкого тепла, погода дуже різко змінюється. Чергове похолодання принесло ще й заморозки на поверхні ґрунту. Про те, яких областей це стосується, повідомив у Facebook Український гідрометцентр.

Заморозки. Фото: скріншот YouTube-відео
Заморозки. Фото: скріншот YouTube-відео

В ніч на суботу, 17 квітня заморозки відмічалися у західних та південних областях, а в неділю, 18 квітня очікуються на всій території України, крім північних та північно-східних областей. Температура вночі сягатиме -5...0, ДСНС оголошений перший "жовтий" рівень небезпеки.

До слова, у західних областях погода буде нагадувати зиму, адже очікується мокрий сніг, а у центральних та південних областях може пройти невеликий дощ.

Температура повітря вдень 17 квітня буде сягати +8...+13, на півдні та сході України буде тепліше - до +16.

У неділю, 18 квітня опади пройдуть за прогнозами синоптиків лише у північних та східних областях. Вдень ще трохи потеплішає в країні - від +10 до +15.

На понеділок, 19 квітня синоптики прогнозують грози та короткочасні дощі жителям південних областей, на решті території буде без опадів. Вдень повітря прогріється від +11 до +16. Вночі вже заморозків не очікується - +1...+6. На високогір'ї Карпат буде в нічні години близько 0, а вдень лише +2...+7.

У п'ятницю, 16 квітня снігом засипало не тільки Карпати, а й Одеську область, місто Кодима. Відео було зняте вранці, а вдень температура досягала від +11. Там не просто пролітав сніжок, земля вся вкрилася немов білою ковдрою наче взимку. Наступне похолодання нас очікує вже з 20 квітня.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що погода у суботу, 17 квітня поділить Україну, де буде тепло та сухо.

Також ми писали, що скоро українці будуть святкувати Вербну неділю 2021, названа дата та що треба зробити до свята. Також в цей день треба слідкувати за погодою, адже існує багато прикмет.

Нагадуємо, що "Укрпошта" до 25 квітня оголосила про безоплатну доставку у зв'язку з наближенням великодніх свят. Дізнайтеся про умови, щоб порадувати рідних подарунками до Великодня 2021.