Помер відомий український політик та письменник

Сумна звістка стала відома у суботу, 17 квітня. У віці 78 років відійшов у вічність народний депутат України, письменник та політичний діяч Володимир Яворівський. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

Траур. Фото: скріншот YouTube-відео
Траур. Фото: скріншот YouTube-відео

Він виразив співчуття рідним та близьким у зв'язку з такою тяжкою втратою та розмістив світлину письменника у вишиванці.

Його колега та друг, відомий український письменник Василь Шкляр у Facebook поділився, що сумну новину йому сповістила донька письменника Леся. Вона написала одразу після смерті батька Шкляру, сталося це близько півночі.

Шкляр написав, що не може повірити в це, а також ще не усвідомлює, що вже ніколи не обійме письменника.

За своє життя Володимир Яворівський написав понад 10 романів, а також 20 збірок оповідань та низку нарисів та повістей.

Окрім письменництва, Яворівський також був активним громадським діячем. Він є одним із засновників Народного руху України у 1989 році, а також був борцем за Незалежність України.

Письменник також був й політиком, він був обраний народним депутатом у першому, другому та з четвертого по сьоме скликання Верховної Ради. Яворівський входив до партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" з 2007 року.

Народився письменник та політик у Вінницькій області, здобув вищу освіту в "Одеському державному університеті ім. І. Мечникова" за спеціальністю "Українська мова та література". Починав свою кар'єру як ведучий на радіо в Одесі, а також журналіст.

Яворівський був нагороджений Державною премією України імені Т.Шевченка за повість, що вийшла у світ у 1984 році "Вічні Кортеліси".

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що 9 квітня не стало відомого режисера Еміля Верніка, йому було 96 років.

Також ми писали, що у віці 55 років пішов з життя відомий актор Пол Ріттер, який запам'ятався українцям по популярному серіалу про аварію на ЧАЕС "Чорнобиль". Він довгий час боровся з онкологією.

Нагадуємо, що помер віцепрезидент ФК "Динамо" Михайло Петрошенко, новину повідомив та висловив співчуття президент футбольного клубу Ігор Суркіс.