Стало відомо, хто вже скоро отримає кошти від держави

Цього року деякі категорії громадян отримають допомогу від держави вже до 5 травня, передає інформаційний портал USMG. Варто зазначити, що мова йде про одноразову виплату ветеранам. З’явився повний перелік категорій та сум виплат.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Особи з інвалідністю війни та колишнім малолітнім в’язням в концтаборах, гетто та інших місць примусового тримання, які мають інвалідність, призначаються такі виплати:

  • Особам з інвалідністю першої групи – 4 421 гривня;
  • Особам з інвалідністю другої групи – 3 906 гривень;
  • Особам з інвалідністю третьої групи – 3 391 гривня.

Крім того, особи, які мають заслуги перед Батьківщиною отримають від держави 4 421 гривню. Колишнім малолітнім в’язням в концтаборах, гетто та інших місць примусового тримання, а також народженим дітям в таких місцях виплатять 1 491 гривню. Таку ж саму виплату отримають і постраждалі учасники Революції Гідності.

Також призначили виплату в розмірі 966 гривень родичам померлих (наприклад, дружина чи чоловік) учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, які за життя отримали статус особи з інвалідності через різні причини. Варто додати, що чоловік або дружина може отримати ці кошти лише в разі, якщо не було другого одруження.

В’язням в концтаборах, гетто та інших місць примусового тримання, учасникам війни, а також особам, які були підпільниками або дітьми підпільників, а також інші учасники війни отримають 612 гривень. Зазначається, що в тому разі, якщо ветерану підходять одразу декілька категорій, то дадуть все одно лише одну виплату – найбільшу суму з тих категорій, які доречні в тому чи іншому випадку.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, як саме розраховується розмір субсидії на комунальні послуги. Також в Мінсоцполітики пояснили, кому можуть відмовити в допомозі.

Також повідомлялося, що за затримку ряду виплат українці мають право на компенсації. Експерти пояснили, про які виплати йде мова.

Крім того, в уряді ухвалили рішення щодо впровадження стипендій від держави абітурієнтам з кращими результатами ЗНО. Стало відомо, хто зможе отримати такі гроші.