В компанії "Нафтогаз" розповіли, що зміниться для клієнтів вже з квітня

Нещодавно в Національній комісії з питань регулювання енергетики і комунальних послуг розповіли про своє рішення з приводу фіксованої вартості блакитного палива. Тепер представники "Нафтогазу" на офіційній сторінці в соціальній мережі пояснили, що це значить для клієнтів.

Газ. Фото: YouTube, скрін
Газ. Фото: YouTube, скрін

Зазначається, що всі постачальники тепер мають надати клієнтам річний тариф. Тобто, вартість, яка не буде змінюватися протягом року. Експерти зазначили, що ця ціна буде діяти з 1 травня цього року по 31 квітня наступного року. В "Нафтогазі" кажуть про те, що навіть з новим "Фіксованим" тарифом вони готові позмагатися за звання постачальник із вигіднішими цінами на газ.

Які саме будуть тарифи - наразі невідомо. Всю інформацію про ціни нового річного тарифу всі постачальники повинні будуть опублікувати на своїх порталах вже до 25 квітня. Саме тоді, кажуть експерти, українці зможуть ознайомитися з різними цінами та пропозиціями, а згодом - обрати собі постачальника.

Всі клієнти, попередили в компанії, будуть автоматично переведені на новий тарифний план "Фіксований". Ті ж клієнти, які ще користуються раніше підписаним контрактом на річний тариф, продовжать користуватися послугами за тими цінами, на які вони брати тарифний план раніше. В компанії тим часом кажуть про такі переваги нового тарифу "Фіксований":

  • Стабільна ціна на рік - клієнти можуть навіть спланувати свої витрати на блакитне паливо;
  • Захист від коливань вартості - адже весь рік буде діяти та вартість, за якою клієнт підписав договір;
  • Ніякої сплати наперед - клієнти будуть сплачувати газ до кожного 25 числа, в залежності від спожитого об'єму за місяць;
  • Отримувачі субсидій та іншої державної допомоги не будуть втрачати пільги - вона буде залишатися доступною;
  • Клієнт зможе в будь-який час змінити тарифний план на інший.

Річний тарифний план. Фото: скрін https://www.facebook.com/NaftogazGasSupply

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що з'явилася інформація про дефіцит в Пенсійному фонді України. Стало відомо про можливі причини, та як в уряді планують розібратися з такою ситуацією.

Також повідомлялося, що в уряді запровадили нову державну допомогу. Тепер українцям пояснили, хто та скільки може отримати грошей під час пандемії.

Крім того, вже з 1 вересня українці почнуть отримувати пенсійні виплати по-новому. Стало відомо, що зміниться для громадян, та що варто робити вже зараз.