В одних областях сьогодні буде мало не літо, а в інших очікується сніг

У цьому році погода не припиняє "радувати" українців сюрпризами, що прекрасно видно в останні кілька днів. Довгоочікуване потепління, що увірвалося з великим запізненням, тривало недовго і змінилося морозним повітрям, а в деяких областях жителі все ще можуть спостерігати сніг. У середу, 7 квітня погода піднесе черговий сюрприз, про який розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до її прогнозу, сьогодні на території нашої країни будуть царювати вологий південний циклон в компанії повітряної маси арктичного походження. Це призведе до похолодання повітря, а також опадів у вигляді снігу та мокрого снігу на території північних, деяких західних і центральних областей. Місцеві жителі побачать на стовпчиках термометрів позначки від +1 до +5 градусів.

Набагато більше пощастить жителям східної частини України, яка опиниться в теплій частині циклону. У Луганській і Донецькій областях повітря за вікном прогріється мало не літніх +14 ... +18 градусів. Таких же температур варто очікувати й жителям Запоріжжя, а ось на інших територіях в середньому термометри покажуть позначки в діапазоні від +9 до +13 градусів.

На території східних, південних і деяких центральних областях, розташованих поблизу східної частини, очікуються дощі. В той самий час прогнозуються періодичні прояснення в перервах між опадами. Дутиме поривчастий, а іноді сильний вітер.

Жителів столиці в середу, 7 квітня чекає похолодання - стовпчики термометрів протягом дня будуть коливатися в діапазоні +3 ... +5 градусів, а дощ може перейти в мокрий сніг. Дутиме південно-західний, з переходом в північний і північно-західний вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.