Стало відомо, яка ситуація з квітневими виплатами від ПФУ

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці Пенсійного фонду в соціальній мережі. Представники ПФУ регулярно показують статистику щодо виплат громадянам, а на цей раз вони розповіли про продовження фінансування цього місяця.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Згідно з заявою представників фонду, 5 квітня вони продовжили фінансувати виплату пенсій громадянам. Зазначається, що в понеділок на це було направлено 5,6 мільярдів гривень. Якщо ж казати про суму, яку нарахували вже з початку місяця, то за перші п’ять днів ПФУ перечислив на виплати громадянам вже 9,1 мільярд гривень.

Спеціалісти також нагадали, що свої гроші пенсіонери отримують, згідно з зазначеним графіком. Варто додати, що конкретні дати отримання виплат у всіх громадян різні. Частіше за все конкретні дати погоджуються ще під час оформлення виплат, коли людина йде на заслужений відпочинок. Отримати гроші можна декількома способами: у відділені пошти (або за допомогою кур’єрської доставки), або прямо на банківську картку.

Доречі, тепер на порталі ПФУ кожен громадянин може отримувати чимало послуг. Наприклад, дізнатися, чи сплачують роботодавці за своїх співробітників внески. Справа в тому, що саме період сплати ЄСВ буде зараховуватися в якості страхового стажу. Крім того, тепер прямо в особистому кабінеті на порталі ПФУ українці можуть навіть запросити документи (наприклад, довідки), записатися на прийом, або ж запросити перерахування виплати. Тож тепер громадянам не потрібно обов’язково стояти в чергах у відділеннях – достатньо скористатися інтернетом.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, як треба подавати заявку на отримання карантинних виплат. Також стало відомо, хто може отримати державну допомогу.

Крім того, вже скоро українці отримають нову платіжку. Мова йде про податок на майно. Зазначається, що в неплатників майно можуть взяти під заставу.

Також повідомлялося, що в ПФУ пояснили, як саме зараховується страховий стаж. Стало відомо, який період праці громадянам можуть не зарахувати.