Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У понеділок, 5 квітня відзначається Ніконов день на честь святого Нікона. У цей день люди відвідували всі джерела і насипали поблизу насіння соняшнику і льону, а також зернятка і хлібні крихти - згідно з повір'ям, це повинно було залучити птахів. Сьогодні потрібно зайнятися прибиранням в житлі та у дворі, а для того, щоб вигнати нечисть з хати, все вимивали з настоєм м'яти, розповідає Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі святкується День геолога і День супу. У Сполучених Штатах відзначається День Карамелі, День кульбаби та День вивчення дорожньої карти, в Китаї - День чистоти і ясності, в Палестині - День дітей, в Казахстані - День міграційної поліції, а в Південній Кореї - День посадки дерев.

Народні прикмети та заборони

  • Нічні заморозки, але при цьому теплий день - у квітні буде відмінна погода;
  • Якщо сьогодні пити м'ятний чай, то протягом року вся родина буде здоровою;
  • Чути грім, але при цьому ще не зійшов весь сніг - варто готуватися до холодного літа;
  • Вночі можна помилуватися ясним зоряним небом - з ранку будуть заморозки.

Крім того, в цей день категорично заборонено лаятися і сваритися.

Чим цей день запам'ятався в історії

5 квітня 1722 року в Тихому океані був відкритий острів, названий згодом островом Пасхи. У 1792 році вперше в американській історії президент Джордж Вашингтон застосував вето. У 1815 році в Індонезії на острові Сумбава сталося масштабне виверження вулкана, яке тривало тиждень - воно стало одним з найбільших в історії та спричинило смерть понад 90 тисяч осіб.

У 1818 році світ побачив перший в історії засіб пересування з двома колесами - прототип велосипеда. У 1896 році відбулися перші Олімпійські ігри. У 1913 році завершилася стаття Нільса Бора, яка дала початок квантовій теорії, а в 1971 році легендарні "Роллінг Стоунз" заснували власну звукозаписну фірму.

В цей день іменини відзначають Варвара, Лідія, Сергій, Нікон, Олексій, Василь та Ілля.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.