Завтра українцям не слід чекати на тепло, а діставати чоботи та парасольки

Тепла і сонячна погодка, ненадовго заглянувши в Україні, поспішила поступитися місцем дощам і похолоданню, що зовсім не поліпшило настрій українців. У понеділок, 5 квітня покращення ситуації за вікном не планується, тому перед виходом на вулицю слід обов'язково прихопити з собою парасольку. Про це розповідає синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Дождливая погода. Фото: скриншот YouTube-видео
Дождливая погода. Фото: скриншот YouTube-видео

Згідно з прогнозом, протягом дня температура повітря за вікном буде коливатися в діапазоні +7 ... +12 градусів, і лише в західних областях на стовпчиках термометрів можна буде побачити більш-менш комфортні +14 градусів. У прибережних зонах буде трохи свіже - не варто сподіватися на температуру вище +4 ... +9 градусів, а в Карпатах термометри взагалі показуватимуть мінусові значення.

У понеділок, 5 квітня трохи тепліше буде в західних областях нашої країни, проте насолодитися погодою завадить сильний південно-західний вітер. Опади у вигляді дощу прогнозуються на території південних, східних і деяких центральних областях, розташованих ближче до сходу. Жителів інших регіонів порадує суха погода.

У столицю завтрашній день опади навряд чи принесе, а стовпчики термометрів доберуться до позначки в +10 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики розказували, що квітень, що нарешті змінив собою досить незвичайний в цьому році березень, почнеться з досить непоганої весняної погоди - вдень буде +13...+15 градусів. Після 10 квітня потеплішає до +17, але потім очікується різке похолодання та буквально через декілька днів температура опуститься вже до +8...+10.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.