Що заборонено робити у цей день та чим він запам'ятався в історії

У неділю, 4 квітня шанується пам'ять мученика Василя Анкірського. Цей день ще має назви Василя Теплого, Василя парника, Василя Сонячного і всі вони пов'язані з тим фактом, що сьогодні остаточно приходило довгоочікуване тепло. Чоловіки ретельно оглядали всі місця, де протікають струмки від капели та на цьому місці не зводили будинки, оскільки, згідно з повір'ями, будівництво могло підмити. На світанку дівчата займалися ворожінням, а господині напікали калачів, які символізують сонце, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі святкується Міжнародний день моркви, Всесвітній день щура, Міжнародний день інтернету і Міжнародний день битви подушками. У Тайвані відзначають День дітей, в Сенегалі - День незалежності, а в Сполучених Штатах - День шкільного бібліотекаря, День брехні та День прогулянки навколо чого-небудь.

Народні прикмети та що сьогодні не можна робити

  • На небі пливуть сині хмари - погода буде вологою і теплою;
  • Сніг тане з південного боку мурашника - потрібно готуватися до холодного літа, з північного - літо буде теплим;
  • На місці, де зійшов сніг укладається павутина - через перешкоди урожай буде невеликим.

У цей день заборонено займатися пранням. Крім того, не варто виносити з двору сміття, оскільки на своє житло можна накликати біду.

Чим цей день запам'ятався в історії

4 квітня 1785 року було запатентовано механічний ткацький верстат з ножним приводом. У 1850 році Лос-Анджелесу присвоїли статус міста. У 1896 році на Юконі стартувала золота лихоманка після того, як з'явилося повідомлення про золоті розсипи. У 1949 році був підписаний Північноатлантичний договір між низкою країн, що ознаменувало появу НАТО. У 1973 році на нью-йоркському Манхеттені відкрили Всесвітній торговий центр.

Сьогодні іменини відзначають Василиса, Василь, Дарина, Ісаакий.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.