Перші вихідні квітня не дуже потішать українців

Розпочався другий місяць весни, на який в українців великі надії у плані погоди. У той час, як все більше регіонів потрапляє до "червоної зони" сонячна та тепла погода дарує людям змогу не сидіти цілий день у квартирі, а вийти на прогулянку та подихати свіжим повітрям у парку чи на природі. Однак, прогноз погоди синоптика Наталки Діденко у Facebook на перші вихідні квітня, 3 та 4 число не дуже потішить.

Дощ зі снігом. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ зі снігом. Фото: скріншот YouTube-відео

Діденко попередила про те, що насувається чергове похолодання через зафронтальне повітря. Крім цього, слід очікувати й опади - у деяких регіонах пройдуть дощі, а подекуди ще й з мокрим снігом.

Починаємо з прогнозу погоди на суботу, 3 квітня

Синоптик прогнозує, що повітря по країні у цей день прогріється у середньому в межах +6...+11 градусів. Однак, на Півдні та в окремих регіонах центральної України буде дещо тепліше - +10...+13 градусів.

У східних та західних областях очікується дощ, а в Карпатах він буде супроводжуватися мокрим снігом. На решті території країни Наталка Діденко не прогнозує опадів.

У столиці України місті Києві вихідні також принесуть прохолодну погоду та свіжість. Повітря вдень прогріватиметься у межах +6...+10 градусів.

Прогноз погоди на 3 квітня. Фото: meteo.gov.ua

Прогноз погоди на неділю, 4 квітня

Діденко попереджає, що у нічні години температура місцями в Україні досягатиме лише 0, ато й -2 градуси. Така низька температура може зашкодити квітам та рослинам. У денні години по країні очікується +6...+12, в Києві до +10.

За прогнозом синоптика, у неділю ще більше регіонів опиняться під впливом циклону, що приніс опади. Тому, у більшості областей очікується невеликий дощ, а на Заході України знов слід чекати на мокрий сніг.

У неділю вночі та вранці на Півдні України, а також на сході - Запоріжжі та Донеччині прогнозуються сильні зливи.

Погода 4 квітня. Фото: meteo.gov.ua

Як і прогнозувала синоптик раніше, 1 квітня в Києві було дуже тепло. За її даними, температура досягала майже +20, а от вже 2 квітня стрімко впала до максимальних +9.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що 4 квітня католики будуть святкувати Великдень. Віряни можуть освятити великодні кошики, як це зробити повідомили парафії.

Тако ми писали, що чому не можна розкривати парасольки після дощу у приміщенні, названі 5 причин.

Нагадуємо, що з'явився прогноз погоди синоптика Вазіри Мартазінової на квітень.