Погода приготувала дуже неприємний "сюрприз" для мешканців України

Весна в цьому році сильно затрималася і прийшла в Україну з великим запізненням. Однак всупереч теплу та сонечку, які радували українців протягом останніх декількох днів, вже завтра до більшості областей повернеться не тільки холодне повітря, а й опади. Про це розповідає синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

За її словами, в Україну стрімко мчить холодний атмосферний фронт з північної частини Європи, який і стане винуватцем похолодання в нашій країні, а також рясних опадів. Жителям більшості областей слід готуватися до снігу і мокрого снігу, налипання снігу, а також снігових заметів та навіть метелей.

У південних регіонах слід проявляти підвищену увагу на дорогах через обмерзання, спровоковані змішуванням снігу з дощем. Стовпчики термометрів протягом дня будуть показувати не зовсім звичайні для останніх днів температури - від -4 до +1 градуса. В результаті негоди буде сильно ускладнено рух по дорогах.

Погіршення погоди чекає і жителів столиці, оскільки атмосферний фронт буде перетинати її в ранковий час. В результаті варто готуватися до рясних опадів у вигляді снігу та мокрого снігу, його налипання і метелей. У денний час вони вщухнуть, однак температура повітря за вікном знизиться до цілком зимових показників і буде варіюватися в діапазоні від -2 до -5 градусів.

Синоптик також попередила, що така різка зміна погоди може негативно відбитися на стані як індивідуального фізичного, так і психічного здоров'я, тому потрібно менше часу проводити на вулиці.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.