Що сьогодні не можна робити та чим цей день запам'ятався в історії

У п'ятницю, 2 квітня шанується пам'ять мучениці Фотінії, яка загинула за християнську віру і те, що звернула в неї багатьох людей. З давніх-давен цей день ще носив назву Фотінія Колодезниця і вважається, що колодязна вода, взята саме сьогодні, здатна вилікувати безліч хвороб, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкується День поширення інформації про проблему аутизму і Міжнародний день дитячої книги. В Україні відзначається День кінолога, в Ірані - День природи, в Аргентині - День Мальвінських островів, в Індії - День явища Рами, а в Сполучених Штатах - День буріто, День примирення і День тхора.

Народні прикмети та що не можна робити 2 квітня

  • Якщо сьогодні піде дощ, то попереду чекає відмінний урожай грибів;
  • Шпаки прилетіли - ознака того, що настала справжня весна;
  • Велика кількість талої води - в травні буде дуже багато трави;
  • Холодна ніч і жаркий день - попереду чекає ясна і дуже тепла погода.

У цей день заборонено робити важку домашню роботу і взагалі багато працювати. Сімейним парам не рекомендується сваритися. Крім того, сьогодні не варто планувати будь-які поїздки або починати нові справи - всі вони приречені на невдачу.

Чим сьогоднішній день запам'ятався в історії

2 квітня 1792 року остаточно затвердили монетні номінали грошової системи Сполучених Штатів. У 1868 році в Англії останній раз стратили жінку-вбивцю. У 1912 році легендарний лайнер "Титанік" взяв участь в успішних випробуваннях в морських водах. У 2014 році австралійський вищий суд офіційно дозволив людям вказувати свою стать як "невизначену".

Сьогодні іменини відзначають Микита, Сергій, Клавдія, Віктор, Олександра.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.