Працевлаштування в Польщі стане легшим

Щороку кількість українців, що виїжджають за кордон на заробітки зростає. Особливо популярністю користується Польща, адже вона розташована найближче до кордонів України. Частина українців їздить в цю європейську країну на сезонні роботи, інші ж постійно там працюють. Тепер кількість українських заробітчан може ще зрости. Міністр розвитку, праці та технологій у Польщі Ярослав Говін повідомив про зміни з працевлаштування іноземців, пише РБК-Україна.

Українці. Фото: скіншот YouTube-відео
Українці. Фото: скіншот YouTube-відео

На даний час Уряд Польщі займається розробкою документу щодо міграційної політики, в який буде входити пакет інструментів, що зробить працевлаштування для іноземців значно легшим.

Міністр заявив, що такі зміни пов'язані з необхідністю якнайшвидше повернутися на шлях динамічного економічного розвитку. Тому Польщі буде незабаром необхідно більше робочої сили, тобто працівників.

Також у рамках "Нового курсу" Ярослав Говін заявив, що буде запропоновано новий податковий механізм, що почне стимулювати людей пенсійного віку продовжувати працювати.

Також міністерство підготовить продуманий механізм щодо міграційної політики. В нього буде входити пакет інструментів, що облегшують працевлаштування іноземців у тих галузях, де відмічається недостатня кількість працівників із Польщі.

Також до цього у Польщі спростили процедуру працевлаштування медичних робітників через розпал коронавірусної інфекції. Повідомлялось, що на роботу будуть приймати лікарів, медичних сестер та медичних рятівників з країн, що не входять до Євросоюзу. Однак, їх зарплатня буде менше, ніж у польських колег, оскільки вони будуть працювати під їх наглядом.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у Польщі з 30 березня змінилися правила перетину кордону у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. Що треба знати українцям, які збираються до цієї країни

Також ми писали, що відомі причини, з яких Польща може заборонити в'їзд до країни на роки. Експерт повідомив, які наслідки несуть за собою неофіційне працевлаштування.

Нагадуємо, що Верховна Рада підтримала закон, яким Уряд вводить компенсації українцям з "червоної зони" збитків, понесених через коронавірусні обмеження.