В Нафтогазі пояснили, що буде з субсидіями при переході до іншого постачальника палива

З початку роботи ринку газу в України громадяни тепер можуть вільно змінювати постачальника. Проте, іноді стаються непорозуміння. Так, клієнт Нафтогазу в коментарях під дописом компанії в соціальній мережі розповів про свою ситуацію.

Газ. Фото: YouTube, скрін
Газ. Фото: YouTube, скрін

Так, за словами Сергія, він ще з лютого перейшов до Нафтогазу від свого облгазу. Так як він субсидіант, його попросили надати додаткові документи. В результаті, вже при отриманні державної допомоги, він помітив, що тепер сума складає 600 гривень, хоча до цього була 1 641 гривня. При цьому, зазначає чоловік, йому зазначили, що якщо б начебто він не переходив до Нафтогазу, то розмір виплати залишився б той, що був.

В Нафтогазі відповіли на скаргу свого клієнта. Представники компанії нагадали, що наразі в Міністерстві соціальної політики спростили порядок для зміни постачальника та допомоги від держави в цьому випадку. Пояснюється, що тепер клієнтам не треба при зміні підприємства-постачальника самостійно звертатися до Управління соціального захисту населення, щоб розібратися з питанням існуючої субсидії.

Експерти зазначили, що пільги не залежать від того, чи змінив клієнт постачальника. При цьому сама процедура особливо не відрізняється: просто під час заявки про вибір іншого підприємства варто зазначати, що у вас є право на пільги. Перевірити, чи є у вас таке право, можна на порталі в своєму особистому електронному кабінеті (gas.ua) або у спеціальному чат-боті GASUA у Viber та Telegram. Якщо ж є питання з приводу розміру пільги, то варто все ж таки звертатися до представників Управління соціального захисту населення в своєму регіоні.

Варто нагадати, що компанія вже надала інформацію про тарифи на квітень. Так, клієнти зможуть отримувати послуги за тарифом 6,86 гривень за кубовий метр. Треба зазначити, що це один з найнижчих тарифів по країні.

Коментар клієнта та відповідь Нафтогазу

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Верховній Раді з’явився законопроєкт, який передбачає порядок для покарання боржників за «комуналку». Стало відомо, які штрафи чекають на громадян.

Також повідомлялося, що в уряді розповіли через що громадянам можуть відмовити в надані державної допомоги на сплату «комуналки». З’явилися подробиці.

Крім того, експерти розповіли, що українці мають право на повернення частини своїх податків за покупки тих чи інших товарів або послуг. Громадянам пояснили, за що можна отримати кошти.